Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Állandóan veszekszünk a tesómmal – mit csináljak?

Állandóan veszekszünk a tesómmal – mit csináljak?

Kiabálás, bunyó, tányértörés – a szobám kész csatatér, a tesóm pedig már készül a következő támadásra. Most mit csináljak?

Először is, állj védekező alakzatba, mert rázós utunk lesz. Másodszor, harc alatt figyelj a részletekre, mert tetteidért felelned kell a családi bíróságon, és a szüleid ítélete nem ismer kegyelmet.

Forrás: giphy

 

De mielőtt arra gondolnál, hogy a világ legrosszabb családjába születtél bele, és neked van a legundokabb testvéred vagy szörnynek érzed magad, megnyugtatlak:

Ezen minden testvérpár átesik.

Amit ebben a helyzetben tehetsz:

1. Átgondolod, milyen érzés motiválja a testvéred!

2. Átgondolod, milyen érzés motivál téged!

Féltékenység

Amikor a testvéred jobb nálad valamiben, és ez téged zavar, vagy amikor te vagy jobb valamiben, és őt zavarja.

Forrás: giphy

Versengés

Amikor élet-halál harcot vívtok azért, ki a jobb valamiben, és presztízskérdés, hogy ki nyer.

Hazugság

Amikor nem mondotok igazat a szüleiteknek, vagy egymásnak, ezzel kárt téve a kapcsolatotokban.

Önzőség

Amikor minden figyelmet magadnak akarsz, és igyekszel elragadni a tesódról a házi rivaldafényt, mert úgy érzed: neked több jár.

Irigység

Amikor nem akarod kölcsönadni egy pólód a tesódnak, mert az a tiéd, vagy azt akarod, hogy ami az övé, a tiéd legyen.

Forrás:giphy

 

Különbözőség

Amikor annyira különböztök egymástól, hogy nehezen tudtok kompromisszumot kötni, nem tudtok rendesen beszélgetni, eltérő az érdeklődési körötök, és úgy érzed, a véreteken kívül más nem köt egymáshoz, ezért nehezen tudod elviselni, ha a közeledbe kerül.

Túlzott hasonlóság

Amikor túlzottan hasonlítotok egymásra – és csak dacból is – mások akartok lenni, hogy még véletlenül se hasonlítsanak titeket egymáshoz.

Forrás: giphy

 

Ezen felül még gyakran előfordul az, hogy az életkori sajátosságokból adódóan alakulnak ki vitás szituációk:

Idősebb nálad

Ha csak pár évvel, ezt gyakran kihasználja és hangoztatja, és érezteti veled, hogy te vagy a kisebb. Meg próbál elnyomni, verekedéskor pedig könnyedén föléd kerekedik. Ha sokkal idősebb nálad, akkor nagy rá az esély, hogy a védelmezni való kistestvérét látja benned, ha mégsem, akkor féltékeny lehet arra, hogy a figyelem rád összpontosul.

Fiatalabb nálad

Ha csak pár évvel, akkor gyakran árulkodik, és a szüleid előtt könnyedén csinál belőled bűnbakot. Ez az egyetlen fegyvere, hiszen bölcsesség és fizikum terén is erősebb vagy nála. Sokszor hergel és bosszantani próbál, hogy bevethesse a szokásos koreográfiát. Ha több évvel vagy idősebb, akkor felnéz rád, olyanná akar válni mint te  – jobb esetben. De ez a visszájára is fordulhat, ha a szülők folyton egymáshoz hasonlítanak benneteket. Így már csak dacból sem akar olyanná válni, mint te, és ez az érzés féltékenységgé és különbözőségre való vágyakozással telik meg.

Forrás: giphy

Akármilyen problémás szituáció adódik a testvéreddel, jusson eszedbe, hogy ugyanúgy vannak érzései, mint neked. Neki is vannak jogai, elképzelései, álmai, vágyai, amiket ugyanúgy meg akar valósítani, mint te. Sosem az a megoldás, hogy megsértődsz, és addig hajtod a vitát, amég meg nem bánt téged, ebbe pedig könnyen takarózhatsz, hogy – ő a hibás.

Teljesen mindegy, ki a hibás.

Ha most nem is, de felnőtt korban érezni fogjátok, hogy a szüleiteken kívül, csak egymásra számíthattok igazán. Akármennyire különbözőek vagytok, akármerre indultatok el, meg fogjátok érteni egymást, ha megtanultok kompromisszumot kötni az emberekkel. És ha túlléptek a személyes sértődéseken, és képesek vagytok egy barátságnál szorosabb köteléket kialakítani, (ami ugyan mindig szeszélyes marad, de) rá fogtok jönni, milyen fontos személy is az életetetekben a testvéretek, akivel a legapróbb kis semmiken is képesek voltatok összekapni.

Forrás: giphy

Állandóan veszekszünk a tesómmal – mit csináljak?
Szerinted mi köztetek a baj?

Borítókép:tumblr

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share