Ezt nézed:  / Hírek / Zsebpénz / Mennyi eséllyel nyersz egy nyereményjátékon?

Mennyi eséllyel nyersz egy nyereményjátékon?

A tapasztalatok és a számok is azt mutatják, hogy a magyarok nagyon szeretnek különféle nyereményjátékkal játszani. Több évtizedes múlttal rendelkeznek és a játékok is nagyon változatosak. De mégis mennyi az esély, hogy megnyerj valamit?

Vannak kisebb és nagyobb nyeremények. A képlet pedig egészen egyszerű: minél nagyobb a nyeremény összege, annál kevesebb az esély, hogy a tied lehet. Viszont minél kisebb (mondjuk pár ezer forint), akkor igen jó esélyekkel indulhatsz.

Ezek nem véletlenül vannak így. Bonyolult algoritmusok alapján számítják ki, hogy mennyi esély van arra, hogy valaki megkapja a főnyereményt. Ahol milliókat vagy milliárdokat lehet nyerni, ott nyilván nagyon minimális az esély.

Egy nagyon esélyes területnek mondhatóak azonban a kaparós sorsjegyek. Elég nagy gyakorisággal fordulnak elő azon szelvények, pár száz forintot nyersz, így vehetsz belőle még egyet, amivel lesz még egy esélyed.

Ami viszont a legjobban kecsegtet nyeremény szempontjából, az a Facebookon meghirdetett számtalan nyereményjáték. Bizonyára már mindenki unásig ismeri a megosztós/lájkolós játékokat, ahol a megosztók közül választanak egy nyertest. Igazából ez az a terület, ahol a játékosnak nincs vesztenivalója és bátran indulhat az összesen, hiszen ez nem kerül pénzbe és ha szerencsések vagyunk, akkor csak nyerhetünk vele. Igaz, ugyan a nyeremények is csekélyebbek és nem pénzbeli juttatások, sokkal inkább egy-egy adott tárgy, vagy csomag, de ez semmivel sem ront az értékéből, hiszen minimális időbefektetéssel juthatunk hozzá. Folyamatosan kell próbálkozni különféle nyereményjátékokkal, így az esély is megnő rá, hogy valamelyik a tied lehessen. Előbb, vagy utóbb biztosan nyerni fogsz így valamit!

Mi magyarok kifejezetten szeretjük az ilyen játékokat, hiszen ezért is van rengeteg belőle. Legyen az kaparós egy, vagy lottó, mindig nagy lelkesedéssel vágunk bele. Az esélyek persze minden játék esetében mások, ami a főnyeremény nagyságától függően egyre kisebbek, de ez semmivel sem ront a játékkedven, hiszen az esély mindenre megvan.

Mennyi eséllyel nyersz egy nyereményjátékon?
Nyertél már valamit?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share