Állati bosszú – az elefánt megölte, az oroszlánok felfalták az orvvadászt

Rovat

Megosztás

Csak egy koponya és egy nadrág maradt meg az orvvadászból, aki a Krüger parkban próbált meg orrszarvúra vadászni Dél-Afrikában- írja a globoport.hu. 

Az orrszarvú szarvára komoly kereslet van Kínában és másutt Ázsiában, mert ott úgy tartják, hogy a porrá őrölt orrszarvú agyar komoly segítséget nyújt az impotencia ellen. Ezért tette kockára az életét egy négytagú vadászó társaság Dél-Afrikában, amikor illegálisan próbált meg vadászni a Krüger természetvédelmi parkban. A hatóságok szerint a vadászó társaságot egy elefánt támadta meg, amely egyiküket megölte. Társai otthagyták őt, majd jöttek az oroszlánok, melyek felfalták a holttestet. A természetvédelmi park ezért nem tudott mást átadni az elhunyt orvvadász lányainak, mint egy koponyát, melyet az oroszlánok meghagytak.

A másik három orvvadászt a hatóságok letartóztatták Dél-Afrikában, ahol egyre komolyabban veszik az ilyen vétségeket. Nemrég negyven éves börtönbüntetésre ítéltek egy veterán orvvadászt, aki egész életében az elefántokat és a rinocéroszokat pusztította. Mind az elefánt, mind pedig az orrszarvú agyara komoly értéknek számít Kínában és néhány más ázsiai országban. Mindkét állat védett, ezért a vadászatuk szigorúan tilos, de a nagy pénz reményében mégiscsak sok a vállalkozó. Aztán van, aki úgy végzi, mint a mostani történet hőse: csak a koponyája marad meg, mert a holttestet is felfalták az oroszlánok Dél-Afrikában.

Forrás: globoport.hu

Képünk illusztráció

Forrás: reddit.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta