Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Állatok, amelyek ártalmatlanok, mégis félsz tőlük

Állatok, amelyek ártalmatlanok, mégis félsz tőlük

A félelem a nem tudásból fakad. Félünk valamitől, mert nem ismerjük azt. A Magyar Természettudományi Múzeum programsorozatának segítségével most te is úrrá lehetsz állatokkal kapcsolatos félelmeiden!

Négy részes előadás sorozatban mutatják be szakemberek, hogy nem kell rögtön pánikba esni, ha az ember útjába akad egy darázs, egy kígyó, szúnyog vagy hangya. Aki ellátogat ezekre a fejtágítókra, közelebbről is megismerheti ezeknek az állatoknak a szokásait, életmódját és meggyőződhet arról, hogy nincs oka a pánifélelemre velük szemben.

Például azt tudtad, hogy nem minden kígyó, ami siklik? Vannak lábatlan gyíkok is. A lábatlan gyík ráadásul pislog is, amire a kígyó nem képes.

A nálunk őshonos szúnyogok nem terjesztenek mindenféle halálos betegséget, ez inkább a melegebb éghajlaton élő rokonaikra jellemző.

A darazsak között vannak olyanok, amelyek magányosan léteznek és olyanok is, amelyek társas életet élnek. A családban élőknek megvan a maguk feladata, vannak, akik vadásznak, vannak, akik dolgozó szerepkörben élnek.

Ha szeretnél róluk többet megtudni, regisztrálj a Múzeum email címén:  termeszettudomanyi@gmail.com

 

 

Képek: huffingtonpost, artpresszo