Hanyagol a legjobb barátnőm – Miért lehet ez?

Rovat

Megosztás

Minden nap beszéltek, megosztjátok egymással a titkaitokat és egyszer csak azt veszed észre, hogy hanyagol téged? Rengeteg oka lehet ennek, főleg, ha gimisek vagytok. 

1.Bepasizott

Ez szokott lenni szinte az első dolog, ami miatt hanyagolni szokták egymást a lányok. Rékával is ezt történt. Elmesélte, mennyire rosszul esett neki, hogy sosincs rá ideje a barátnőjének, mindig csak a sráccal lóg. Pedig nagyon kíváncsi is volt a részletekre, hogy mik történtek már meg közöttük, hiányoztak neki a csajos délutánok.

Elmondása szerint nem várta meg, amíg teljesen elidegenednek egymástól, pláne, hogy a gimis szerelmek nem tartanak sok esetben örökké, ezért beszélt a barátnőjével, elmondta neki, hogy mennyire rosszul esik neki, hogy alig beszélnek. Ami érdekes volt, hogy a barátnőjének fel sem tűnt, hogy ennyire hanyagolja Rékát, annyira csak a srác járt a fejében.

Szóval, ha összejön a barátnőd egy sráccal, találjatok egy vagy két napot, ami csak barátnős nap, és semmilyen körülmények között ne hagyjátok ki ezeket a közös programokat!

2. Féltékenység

“Hogy őszinte legyek, csak utólag, évekkel később esett le, hogy miért is távolodtunk el annyira Krisztivel. Nagyon sokáig voltunk legjobb barátnők, 6 éves korunktól egészen 16 éves korunkig. Ugyanazokat a dolgokat szerettük, együtt is táncoltunk. Egy idő viszont azt kezdtem el észrevenni, hogy nem keresi a társaságomat. Amikor találkoztunk, általában suli utáni különórákon, nem jött oda hozzám, másokkal dumált. Ez nem esett jól, viszont úgy voltam vele, hogy jó, akkor én is megyek inkább másokhoz.

Sok új barátom lett, de hiányoztak a nagy beszélgetések, a titkok megosztása egymással. De úgy éreztem, már nem érdeklem.

Utólag, más emberektől hallott infók alapján is beigazolódott, hogy féltékeny kezdett rám lenni. Hogy én érdeklem a fiúkat, sikeres vagyok, jó jegyeim vannak, amik amúgy neki is, kitűnő tanuló volt, de valamiért úgy érezte, hogy nem elég jó mellettem. Zavarta, hogy én “jobb vagyok”.

Ez nagyon rossz érzéssel töltött el, megértem, hogy tiniként ezek mind rosszul esnek, ha nincs elég önbizalmad, de örülni kéne egy barátnőd sikerének, nem pedig féltékenynek lenned rá. Azóta találkoztunk véletlenül párszor, megváltoztunk mindketten, de furcsa volt akkor is, ahogyan a barátságunk véget ért.”

3. Bármi lehet

Tudom, ez így nem segít rájönni, hogy mi miatt hanyagol a barátnőd, ezért is tanácsolom azt, hogy beszélj vele! Hagyd a “csak azért sem beszélek vele” viselkedést, ne sértődj be, lehet, hogy tényleg sok más dolog jár a fejében és egyszerűen fel sem tűnt neki, hogy hanyagol.

Mondd el neki, hogy nem esik jól, és kérdezgesd, hogy mi a helyzet vele mostanában, miért nem beszéltek annyit, amennyit régen.

Hidd el, ez a tuti módszer!

 

Foot: pinterest.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta