Általános vs. középiskola I Titeket kérdeztünk!

Rovat

Megosztás

Mindenki máshogy vélekedik. Valakinek az általános iskolás évek a legszebbek és mindig is azok maradnak. Mások a gimnáziumi éveiket sírják vissza és emlékeznek a csodálatos pillanatokra. Vajon melyik a jobb? Lehet-e erre egyáltalán választ kapni?

Mindannyian rettegünk a suli első napjától. De vajon van okunk? Minden osztály más, minden tanár és minden iskola is. Van rá esély, hogy jó osztályba kerülünk, de arra is, hogy nem találjuk meg a helyünket új környezetünkben. Természetes, hogy ilyenkor van bennünk egy erős félelem az ismeretlennel szemben. Sokan esküsznek rá, hogy az általános iskola sokkal jobb, mint a középiskola – mások pedig épp az ellenkezőjéről vélekednek. Szóval megosztó a vélemény arról, ki hol érezte jól magát és hol nem.

Mi pedig a kíváncsiság markába szorultunk, így kerítettünk 5 diákot, akiket arról kérdeztünk,

melyik volt jobb: az általános vagy a középiskola?

TIBI (25)

Válasz: Általános iskola

Számomra nincs szebb időszak, mint az általános iskolás évek. Szinte pisisek voltunk, mikor összekerültünk az osztálytársaimmal. Akkor még senkit sem érdekelt, kinek, milyen márkás a ruhája vagy hogy melyik klikkhez tartozunk. Persze ez rajtunk múlt, mi sosem bántottuk egymást vagy klikkesedtünk. Lehet ez annak is köszönhető, hogy csak 18 fős volt az osztályunk, de a lényeg: a mai napig tartjuk a kapcsolatot, és visszavágyunk azokra a jó hangulatú, örömteli pillanatokra, amiket együtt éltünk át.

BORI (20)

Válasz: Középiskola

Hát… én csak rossz tapasztalatot szereztem az általános iskolás éveim során. Talán rossz osztályba kerültem vagy csak szimplán úgy álltak a csillagok. Mindenesetre senkinek sem kívánok ilyen általános iskolás éveket. Akkor kezdődtek a problémák, mikor negyedikesek lettünk. Elég sokan voltunk az osztályban, és a társaság 4 klikkre oszlott. Megalakultak a menő srácok, a kockák, a menő csajok és én. El sem kell mesélnem a többit… Rengetegszer beszóltak és csúfoltak, mert szemüveges voltam és jó tanuló. Ezzel szemben a középiskolában pont előnyömre vált a szorgalmasságom és másokat sem zavart, hogy próbálok kimagasló teljesítményt elérni mindenből.

SANYI (23)

Válasz: Középiskola

Én a középiskolára szavazok, mivel nagyon nagy buli volt. Más osztályokban láttam, hogy sok volt a konfliktus, de nálunk semmi ilyen nem volt. Az iskolától is nagyon sok minden függ és a tanároktól. Nálunk a tanárok nemcsak a tananyagot tanították, hanem az élet legfontosabb dolgait is. Ezek a mai napig segítenek nekem, és nagyon sokszor gondolok vissza a szép emlékekre és a kedvenc tanáromra, akinek a gondolatai nagy hatással voltak rám. Ezzel szemben, általános iskolában szinte semmit nem tanultam, csak a szigort. Ami persze kell, de nem minden esetben.

BARBI (22)

Válasz: Általános iskola

Nekem az általános iskola sokkal jobb volt, mint a középiskola. Gimiben rengetegen kezdtek el inni és cigizni, mert ez volt a menő. Sajnos vagy nem sajnos, én sosem voltam arra hajlandó, hogy kimenjek szünetben cigizni, ezért nem is tartoztam a „menők” közé. Általános iskolában sokkal őszintébbek voltak az osztálytársaim és kedvesebbek. Ott még senkinek sem jutott eszébe az, hogy igyunk valamit a szünetben a hátsó udvaron. Régi szép idők…

ZSOLT (20)

Válasz: Középiskola

Én az ellenkezőjét tapasztaltam annak, amit másoktól hallottam. Nálunk az általános iskolában több volt az irigykedés és a féltékenység, mint középiskolában. Mikor elkezdtem a gimit, azon csodálkoztam, mennyire nem számít az osztálytársaimnak, hogy kin, milyen ruha van. Azelőtt általánosban mindenki cikizte azt, akin nem volt divatos ruha. Ráadásul középiskolában rengeteg barátot szereztem, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Úgyhogy én a középiskolára szavazok.

Keressétek és találjátok meg a saját válaszotokat arra, hogy melyik jobb, az általános vagy a középiskola! Ezzel is szeretnénk Nektek jó iskolakezdést kívánni!

Fotók: Pinterest

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta