Amiket sose engedj egy párkapcsolatban

Rovat

Megosztás

Minden kapcsolat alapja a kölcsönös bizalom és a rengeteg kompromisszum. Alkalmazkodni a másikhoz mindenkinek tudnia kell, azonban azzal is érdemes tisztában lenni, hogy nem mindent engedhetünk meg a másik félnek, és vannak olyan bizonyos intő jelek, amikre érdemes odafigyelni – akár egy friss kapcsolatban – akár, ha már régóta tart. Ezeket a figyelmeztető jeleket szedtük össze nektek, hogy könnyebb dolgotok legyen a felismeréssel. Lássuk!

ÁLLANDÓAN ELLENŐRIZ

Főleg egy friss párkapcsolatban természetes, hogy szeretnéd tudni, merre jár a másik és mit csinál. Azonban van egy egészséges határ, amit nem szabad átlépni! Ha nem ad neked elég teret, óránként hívogat és ellenőrzi, kivel vagy éppen – akkor menekülj! Senki sem engedheti meg magának, hogy uralkodjon egy másik emberen.

FENYEGET

Természetesen ez nem a párkapcsolat első napjaiban kezdődik és nehéz észrevenni az első olyan apró jeleket, amik figyelmeztetnek a későbbiekre. Azonban már nagyon korán elkezdődik a folyamat, ami idővel ki is teljesedik. Ha azt mondja neked, hogy „Ha elmész a barátaiddal, akkor engem többet nem látsz!”, szintén ajánlott menekülőt fújni. A későbbiekben csak rosszabb lesz és átfordulhat egy érzelmi zsarolásba is. Lásd: „Ha elhagysz, megölöm magam”.

MEG AKARJA MONDANI, MIT CSINÁLJ

Tipikus esete az uralkodó típusú fiúknak, hogy meg akarják mondani, hogy mit tegyél, hova menj és hova ne. A kapcsolat elején persze ezt nem érezni annyira drasztikusnak, azonban mikor már ő tervezi a napodat vagy az időbeosztásodban szeretne intézkedni, tudd, hogy ez nem egészséges.

ERŐSZAKOSAN VISELKEDIK

Csak „kicsit” megrángatott? Felidegesítetted és erősen megfogta a karod, de nem is fájt annyira? Nem! A minimális agresszivitást is tilos belevinni egy kapcsolatba – főleg hogy ha a fiú az agresszív fél. Később ezek – a most még kicsinek tűnő dolgok – felerősödnek és mindent meg fog magának engedni, amihez semmi joga nincs.

MINDENÉRT TÉGED HIBÁZTAT

Az elején azt érdemes megfigyelni, hogyan reagál kisebb nehézségekre/problémákra. Ha nyugodtan képes kezelni a dolgokat, és nem hárítja rád a felelősséget mindenért, akkor nincs probléma. Azonban, ha a legkisebb dolog miatt is próbál téged hozni kellemetlen helyzetbe, akkor is gondolkozz el azon, hogy megéri –e ez neked.

Kommentben írjátok meg, tapasztaltatok-e már hasonlót!

Bander Anita

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta