Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Amit a sikeres emberek máshogy csinálnak

Amit a sikeres emberek máshogy csinálnak

Tök jól néz ki, tök jól tanul, népszerű és a magánélete is rendben van. Mellette tök lúzernek érzem magam. Valójában egyformák vagyunk, csak ő ügyesebben szervezi az életét.

Hihetetlenül felgyorsult az életünk és az információs áram is óriási – szajkózzák ezt unásig. Arról már jóval kevesebbet beszélnek, hogyan lehet nem megőrülni és kiegyensúlyozottnak lenni ilyen körülmények között. Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot a psychologytoday.com cikke alapján:

Az én időmnek én vagyok az ura! Bár a nemet mondás okait korábban már boncolgattuk, nem árt újra és újra tudatosítani, hogy az állandó elfoglaltság nem egyenlő a hatékonysággal. Ha valaki állandóan nyüzsög, mert mindenkinek igent mond és minden feladatot elvállal, attól még nem feltétlenül lesz fontos, vagy sikeres ember. Ellenkezőleg, akaratgyenge, félős személyiség lehet.

sik3

Ha nem jut eszedbe rögtön, menj tovább és térj vissza rá később – intenek dolgozatírásnál a tanárok. Nagyon igazuk van, még a híres író, Ernest Hamingway is használta ezt a módszert. Ha nem tudott befejezni egy mondatot, nem rágódott órákon át fölötte. Félbehagyta és az esetek többségében, könnyedén fejezte be, amikor visszatért.

sik4

Idekapcsolódik a hátralépés módszere. Veled is előfordult már, hogy a legjobb ötletek mondjuk, a fürdőszobában, de legalább is jó messzire a problémától jutottak eszedbe? Emiatt nagyon érdemes nem rágódni a dolgokon, hanem félretenni őket és amikor nem is várnánk, beüt a megoldás. A tétlenség nem feltétlenül jelent lustaságot!

Végül jöjjön a jól ismert bölcsesség: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! Tévedés, ez nem mond ellent az elfoglaltság-hatékonyság témájának. A mondás ugyanis arra int, hogy amit ma két perc alatt elintézhetünk, holnap dupla annyi, egy hét múlva órákba fog telni. Magyarul, ne halogassunk!

Amit a sikeres emberek máshogy csinálnak
Mit csinálsz, amikor nem jut eszedbe a válasz a dolgozatnál?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share