Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Amszterdam így vesz rá arra, hogy tedd le a mobilodat!

Amszterdam így vesz rá arra, hogy tedd le a mobilodat!

Az okostelefon mára teljesen beférkőzött a mindennapjainkba, nyomogatjuk ha kell, ha nem, sokszor csak unalomból, megszokásból, függőségből. Közben rengeteg mindenről lemaradunk. Egyre többen próbálják visszaszorítani a fölösleges mobilozást és visszakormányozni az embereket az életbe. Amszterdamban így kísérleteztek.

Az amszterdami közlekedési vállalat vette a fáradtságot és egy tervet készített arra vonatkozóan, hogyan is tudnák rávenni a villamosok közönségét a mobil bojkottra. Legalább utazás közben. A terv nem várt sikerrel járt. Hogyan érték el, hogy az utasok ne nyomkodják a készülékeiket? Analóg videó játékot adtak a kezükbe a telefonok helyett!

A holland GVB (a helyi közlekedési vállalat) és az elektronikai fejlesztésekkel foglalkozó Headmade összefogott és létrehozott egy, a villamosokon működő analóg videojátékot. A játék hihetetlenül egyszerű és fantasztikusan szórakoztató. Az ablaküvegre kis krokodilokat ragasztottak, az utasoknak pedig a fél szemüket behunyva a kis krokodilok szemén keresztül kell nézni a világot és “elkapni” a járókelőket, mint egy élő játékban. Itt is vannak szintek, egy szint két megálló közötti szakasznak felel meg, ami alatt lehet pontokat gyűjteni. Minden szinten egyre több járókelőt kell levadászni: 3, 8 és 12 embert vagy ennél többet, ami már a negyedik szintnek felel meg. Az eredményekkel el lehet dicsekedni a közösségi felületeken, ami csak azért fals egy kicsit, mert éppen az okostelefon mellőzése lenne a cél.

Képek: youtube, business-punk