Anya, kézinyomó akarok lenni!

Rovat

Megosztás

Az OKJ-s tanfolyamok hasznosak és jók. A neveik viszont nem jók. Gyakorta hagyják homályban a szakma valódi jelentését. Szerepeljen hát itt az az öt, amit telefonos segítség nélkül nem tudtunk megfejteni.

1. Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló

Igen, igen. Ki ne akarná felülvizsgálni, hogy a megérintenivaló megfelelő szabványméretű-e? Najó, viccet félretéve, az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló valójában azt ellenőrzi, hogy az elektromos hálózatok és készülékek kiépítése és szerelése megfelel-e a biztonsági előírásoknak. A munka tehát igen nagy felelősséggel jár (mondjuk az első variáció is jár némi felelősséggel)!

rainbow-26389_640

2. Vízforgató-berendezéskezelő

Hát hogyan foroghat a víz? Körbe-körbe. Figyelni kell, hogy el ne rontsa az irányt. És igen, ez az uszodagépész feladata, persze komplikáltabban. Az uszodagépészet az egyszerűtől kezdve az egészen bonyolultig sokféle lehet, a fő feladata a medence vizének és közvetlen környezetének a működtetése. Erre figyel a vízforgató-berendezéskezelő.

pool-519453_640

3. Hulladékfelvásárló

Nem tűnik álmaink munkájának, ugye? Guberálós Maria jut eszembe. Ki akarná felvásárolni mások maradékát? Itt azonban komoly logisztikai tudásra van szükség, kéremszépen, ugyanis nem mindegy, HOGYAN vásárolod fel a szemetet. A feladat: az újrahasznosítható hulladékok felvásárlása, továbbadása és feldolgozása. A munkakör szerződéskötést, szállítmányozásszervezést, sőt munkaerő-gazdálkodást és pénzügyekkel való foglalkozást is igényel. Nem lacafaca!

garbage-279776_640

4. Egészségügyi gázmester

Gázos helyzet. Gázok. Innen-onnan előtörő gázok. Az egészségügyben. A kórházban. Az asszociációs láncot itt megszakítom. A munka lényegében kártevőirtást jelent, bár csodálkoznék, ha valaki így válaszolna a “mivel foglalkozol?” kérdésre: egészségügyi gázmester vagyok!

grasshopper-284339_640

5. Kézinyomó

Igen, nekünk is eszünkbe jutott a kézmosót adagoló gépezet, egyéb kézimunkát igénylő elfoglaltságok, ami hasznos is és kellemes is. Ez a munka azonban textil-tervezést, és azok kivitelezését jelenti. Érdekes, mi? Így már nem is hangzik annyira rosszul. A képzés elég sokrétű, és a leghosszabb az öt felsorolt közül. Szóval anya, kézinyomó akarok lenni!

textile-548716_640

kép: ingyenesokjkepzesek.hu, pixabay.com

OKJ-s képzések
Te melyik szakmát választanád?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta