Ezt nézed:  / Suli / Appok és tippek, hogy túléld a sulit!

Appok és tippek, hogy túléld a sulit!

Már nagyban elindult a suli, ám ilyenkor is jócskán kellenek extra tippek és trükkök, hogy túlélje mindeni a dolgozatokat és a pihenés hiányát, míg nem jön a téli szünet. Remélem, segítenek nektek ezek a tippek!

1.Okos oldalak

Nem sok appot vagy oldalt használtam suliban, de ezek tuti segítettek volna. Az első a wordhippo.com, ami angol tanuláshoz tökéletes, szinonimák, hasonló szavak vagy ellentétek keresésére. Egy otthoni esszé megírásához nagy segítség lehet.

A mathpapa.com sem maradhat ki a tippek közül, hiszen, ha elakadsz, és nincs senki a közelben, akkor ez az oldal szuperül levezeti az adott feladatot, pontról pontra, így könnyebben megértheted te is.

2. Dolgozat előtt

Ha másnap dogát írsz, ne tanulj késő estig, inkább feküdj le pihenni és reggel kelj fel hamarabb fél órával. Hidd el, az agyad sokkal frissebb lesz és könnyebben fogékony a tananyagra.

Az óra előtt ne pánikolj, ha úgy érzed, hirtelen semmit sem tudsz, menni fog az! Inkább ne beszéld meg a többiekkel előtte, nehogy egy rossz válasz maradjon meg benned. Olvasd át még egyszer, utána egyél egy csokit és lazíts, menni fog, hidd el.

3. Dolgozat után

Ne beszéld meg a többiekkel a válaszokat, úgy sem tudsz már változtatni rajta, és csak felidegesíted magad, ha mindenkinek más eredmény jött ki, vagy nem emlékszel, hogy te milyen megoldást is írtál.

4. Parfüm vagy rágó?

A tippek közül ez a kettő furcsának tűnhet, de működik! Ha tanulás közben vagy előtt használsz valamilyen parfümöt, és a dolgozat előtt is befújod magad vele, ez valahogy sokkal jobban, könnyebben visszahozza az adott anyagot. Ugyanez igaz a rágóra is, hiszen az íz összekapcsolódik a tanulással, és könnyebben emlékszel vissza az anyagra újra, ha egy olyan ízű rágót beveszel.

Még több hasznos tippet találhatsz ebben a videóban! 

thelearningcommunity.us/

Fotó: http://qvcc.edu

Sulis tippek és trükkök
Te hogy bírod a sulit?