Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Átadták az ország huszadik okostantermét Kisvárdán

Átadták az ország huszadik okostantermét Kisvárdán

A tanulást és a tanítást segítő interaktív digitális okostantermeket adtak át pénteken Kisvárdán.

A Bessenyei György Gimnáziumban megtartott eseményen részt vett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Facskó István, a Samsung Electronics Europe regionális vezetője. A felső-szabolcsi városban a Samsung által indított program révén összesen három okostanteremet alakítottak ki.

A digitális technika és eszközök fontosak, de a legfontosabbak a tanárok, a diákok és a tanítói munka maradt – hangsúlyozta Facskó István. A dél-koreai óriáscég regionális vezetője hozzátette, a most átadott eszközök arra szolgálnak, hogy megkönnyítsék és élményszerűvé tegyék a tanárok munkáját és a diákok tanulását.

A nagyméretű fali monitorokat, a több mint száz munkaállomásként használható táblagépeket, illetve az internetelérést lehető tevő wi-fi csomagokat és szoftvereket az intézmények erre kialakított tantermeiben használhatják a diákok. A rendszer segítségével a tanár a képernyőjének megosztásával a diákok számára is elérhetővé teszi az eszközén lévő tartalmat, a diákok az “okostollal” akár “kézzel” írhatnak bele az anyagba.

A rendszer további előnye, hogy a tanár csoportos feladatokat adhat ki az órán, a diákok csoportokba rendeződve, akár egyszerre tudnak ugyanarra a képernyőre írni. Lehetőség van az óra után egy közös könyvtárból letölteni az adott óra anyagát, a tanárok pedig tesztek készítésével ellenőrizhetik diákok tudását.

Az eszközöket a Bessenyei György Gimnázium Alapítvány, Szakképzésért Alapítvány és a kisvárdai 2. számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány pályázaton nyerte el. Az iskolánként elnyert 8 millió forintos pályázati összeg a technikai infrastruktúra kialakítását, valamint mintegy hatvan tanár kétnapos képzését tartalmazta.

A kisvárdaival együtt már húsz digitális okostanterem működik az országban.

Kép: MTI Fotó: Balázs Attila

Szöveg: MTI

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share