Fotókiállítás hátrányos helyzetű gyerekek képeiből

Rovat

Megosztás

Nem befutott művészek, hanem hátrányos helyzetű gyerekek fotóit tekinthetik meg az érdeklődők a Tranzit Art Caféban, Budapesten. A Csányi Alapítvány szegedi támogatottjainak munkáit szeptember 10- 16. között tekinthetik meg az érdeklődők. A helyszínen a szegedi Közösségi Ház fotósainak utóbbi két évben készült legjobb alkotásai láthatók. A kiállítás megnyitóján meghallgathattuk az Alapítvány által támogatott gyerekekből álló Csányi Band koncertjét is.

160910_csanyialapitvany_04_k

A Csányi Alapítvány Életút Programja a hátrányos körülmények között élő gyermekek életét tanulmányaik végéig támogatja. A gyermekek támogatása 10 éves kortól (5. osztálytól) kezdődik, mindaddig, míg fiatal felnőttként a támogatottak a munkaerőpiacra kerülnek. Az európai szinten is egyedülálló, hosszú távú program célja a tehetséggondozás, valamint az általa felkarolt gyermekek és családjuk mindennapjainak segítése, könnyebbé tétele. A Csányi Alapítvány – amely a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja – 2005 óta támogatja a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekeket.

160910_csanyialapitvany_12_k

A Tranzit Art Caféban bemutatott fotók alkotói a szegedi Közösségi Ház fiatal fotósai. Közel két éve tartó heti foglalkozásokon ismerték meg és sajátították el a fotózás ismereteit. Az elmúlt két év legjobb fotóit hozták el a szeptember 10-én kezdődött kiállításra. A fiatal tehetségek közül már többen is részt vettek hazai és nemzetközi fotópályázatokon. A fotókat szeptember 16-ig tekinthetjük meg a kávézóban.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,176RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta