Az 5 legidegesítőbb szülőtípus

Rovat

Megosztás

“Mi sem vagyunk tökéletesek, a szüleink sem, mégis elvárják tőlünk…” Íme, az 5 legidegesítőbb szülőtípus!

1. Aki mindent tudni akar

Forrás:giphy

 

Szeretjük, ha a szüleink kíváncsiak ránk, de azért nekik sem kell mindent tudniuk. Ne olvassanak bele a leveleinkbe, ne faggassák ki a barátainkat velünk kapcsolatban, ne legyenek rámenősek, tolakodóak, csakhogy mindent tudjanak. Inkább várják meg, míg nyitunk feléjük, és keressük őket bizonyos dolgokkal kapcsolatban, mert így érezzük azt, hogy számíthatunk rájuk – nem pedig menekülni akarunk egy zaklató kihallgatás elől.

2. Aki túlságosan félt mindentől

Forrás:giphy

 

Még 18 éves korodban is elmondja, hogy öltözz melegen, ne állj szóba idegenekkel és folyamatosan adj életjelet magadról. Fél elengedni sötétben, könyörögnöd kell, hogy este kimozdulhass a barátaiddal. Túlságosan izgul, hogy bármi bajod eshet, mert nagyon szeret téged. De meg kell értenie, hogy így a te életed rovására történik a dolog, és ha nagyobb leszel, menekülni fogsz, hogy ne érezd magad fogságban, állandó kontroll alatt.

3. Aki nem tiszteli a privát szférád

Forrás:giphy

 

Kopogás nélkül beront a szobádba, még akkor is, ha a csajoddal vagy pasiddal vagy. Úgy gondolja, az egész lakás az ő területe és a te szobádat is ő takarítja. Hozzányúl a cuccaidhoz és kedve szerint használja azokat. Rád ront a fürdőszobában is, mert a gyereke vagy, ugyan, ő mindent látott már rajtad. Kénytelen vagy kiharcolni, hogy önálló individuumként tiszteljen és vegye figyelembe a személyes tered, ahová ne erőszakosan akarjon belépni, hanem akkor, amikor te beengeded.

4. Aki a parancsnok a családban

Forrás:giphy

 

Anyu vagy apu a parancsnok – nem számít. Ha az egyik szülő elnyomja a másikat és a saját gyerekét, csakhogy ő dirigáljon, és minden úgy történjen ahogy ő akarja, akkor lelkileg megöli a szeretteit, akiknek vakon kell parancsokat követnie. A legideálisabb az lenne, ha mindenki egyenrangúan fejthetné ki a véleményét, és kompromisszumra törekedve, demokratikus hangvételben intéznék a család ügyeit, hogy mindenkinek jó legyen!

5. Aki rajtad keresztül akarja helyrehozni a múltban elkövetett hibáit

Forrás:giphy

 

Nem lett profi focista, csúfolták a suliban egy baklövés miatt vagy csak nem tanult eleget, és azt akarja, te ne kövesd el az ő hibáit. Totál rád száll, és elvárja, hogy akaratod ellenére különórákat vegyél, pedig a szabadidődben azzal kéne foglalkoznod, amit szeretnél. Lelkiismeret-furdalást csinál neked, ha nem úgy élsz, ahogy ő azt elvárja. Észrevétlenül irányítja az életed, a gondolataid az ő gondolatai. Így sosem élhetsz teljes életet. A saját szíved és benyomásaid kövesd, azt csináld, ami a legjobb neked és boldoggá tesz, ne azt, amit parancsolnak neked. Azonban ezt a viselkedést ne keverd össze a jóindulatú tanácsokkal. Mikor rossz az ítélőképességed, és nem tudod, valójában mi a legjobb neked, akkor szükség van a szülői szóra, mert rájuk mindig számíthatsz a nehézségeid során.

Az 5 legidegesítőbb szülőtípus
Szerinted melyik a legidegesítőbb?

Borítókép: cheatsheet

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,630RajongóLike
179,429KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta