Híres vezetők tanácsai leendő egyetemistáknak

Rovat

Megosztás

Híres emberek tanácsait gyakran fogadjuk meg, vagy legalábbis elgondolkodunk azokon. Íme, sikeres emberek visszaemlékezései a felsőoktatásban eltöltött éveikre!

Randy Garruti, a Shake Shack vezérigazgatója

Visszagondolva azt kívánja, bárcsak el tudott volna térni akkor az adott anyagtól és más szemmel nézni arra. Nem kell olyan feszesen venni mindent, és bemagolni a legapróbb részleteket is, inkább egy nagy egészként kell szemlélni a dolgokat. Elmerülni abban, ami valóban érdekel minket. Rá kell jönni, hogy miben vagyunk jók és arra kell összpontosítani.

 

Leroy Chiao, korábbi űrhajós és előadó

Az életben nem csak keményen kell dolgozni, hogy sikeres legyél. Ott van még egy komoly tényező, mégpedig az, hogy a körülötted lévő befolyásos emberekkel mennyire kerülsz kapcsolatba. Ez ugyanis meghatározhatja az egész karrieredet. Persze a kemény munka ugyanúgy elengedhetetlen hozzá.

Amy Bohutinsky, a Zillow ügyvezető igazgatója

Évekig dolgozott egy olyan közegben, amit nem szeretett és csak jóval később jött rá, hogy valójában mennyi tapasztalatot is szerzett. Szerinte mindig és mindenhol lehet tanulni, csak figyelni kell. Ilyen az egyetem is. Ha alaposan figyel az ember, akkor észrevesz olyan dolgokat is, amiket később kamatoztatni tud.

Dan Lewis, a Convoy igazgatója

Ne azt próbáld meg kitalálni, hogy ki vagy, hanem éld a leghelyesebb módon az életedet. Még akár 30 évesen sem tudhatod igazán, hogy mit is akarsz valójában -ami nem baj -, csak törekedj mindig a jóra.

Paul Yanover, a Fandango igazgatója

Az egész felsőoktatást fogd fel úgy, mintha az egy hosszú játszma lenne. Mindig legyél ott fejben, sose add fel, még akkor se, ha éppen nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt te szeretnéd. Tegyél meg minden szükségest a céljaid elérése érdekében és tartsd szem előtt a legnagyobb célokat.

Híres vezetők tanácsai leendő egyetemistáknak
Mi a kedvenc tárgyad?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,227RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta