Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Az 5 legjobb társasjáték, amivel játszanod kell!

Az 5 legjobb társasjáték, amivel játszanod kell!

Összeül a társaság és szórakozni akartok egy jót? Nem tudod, hogyan ismerkedj meg a legkönnyebben a brigád új tagjaival? Vagy csak össze akarod kovácsolni a barátaidat? Íme, az 5 legjobb társasjáték, amivel játszanotok kell!

1.Dixit

Forrás: cogsthebrainshop

A társasjáték, ahol a gondolataid színes sklálája hozhatja meg számodra a győzelmet, de a vereséget is. Pontokat kell gyűjtened, hogy célba érhess, és megnyerd a játékot. Ezeket annak megfelelően szerezheted, hogy ki tudod-e találni kinek melyik lap volt a kezében. Ha ismered a társad, vagy kiváló asszociációs képességeid vannak, akkor ez a játék célba talál.

2. Kincsvadász

Forrás: jatektenger.hu

Egy laza, rövid társasjáték, ahol kincseket kell gyűjtened, aminek fejében pontokat kaphatsz. A legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz a győztes. Természetesen, ez nem ilyen egyszerű, megnehezítitek egymás dolgát, trükközhettek, lehettek a szerencse fiai és pórul is járhattok.

3. Jungle speed

Forrás: tumblr

Forrás: tumblrAhol a mozdulatgyorsaságod, és a gondolataid sebessége határozza meg, győzelem vagy vereség lesz-e a sorsod! Akár egy egész csapat is játszhatja, egy a lényeg: ha azonos mintát láttok, ti ketten a botért ugrotok. Aki hamarabb felkapja, megszabadul a letett laptól, aki viszont lassú volt, felveszi, és gyűlik a kezében a pakli. Az nyer, akinél leghamarabb elfogynak a lapok.

4. Dobble

Forrás: tarsasjatekneked.hu

Mintákkal, ábrákkal kis tárgyakkal teli kör alakú lapocskákat láthattok, játszhatjátok úgy, hogy a kezetekben felezett pakli van, letesztek egyet középre, és aki azonosat lát, az teheti rá a tetejére, ami a kezében volt. Az nyer, akinek hamarabb elfogy a lapja. Lehet úgy is, hogy a teljes pakli középen van, magatok elé tesztek 1-1 lapot, és középről raboltok, ha azonos mintát láttok magatok előtt. Itt az a győztes, aki a legtöbbet gyűjti össze. Az azonos mintákat a kártyákon való képek megnevezésével támasztod alá, és nem takarhatod el társaid elől.

5. Cluedo

Forrás: oxfordgames

A benned rejtőző detektív szárnyalásának színhelye. Gyilkosság történik, és ki kell nyomoznod, ki tette, hol és mivel. Ez a három tény, három lapon elrejtésre kerül középen a táblán. Minden játékosnak lapok vannak a kezében, melyek kizárásos alapon nem lehetnek a gyilkosság résztvevői. Ha kérdést teszel fel valakinek, kötelessége neked odaadni az említett lapot, ha a kezében van, de ha kettő is van nála az említettek közül, megteheti, hogy kiválassza, melyiket adja neked, így hamis nyomra terelhet téged. Ugyanígy tehet a tőled balra ülő játékos, akinek szintén lapot kell adni neked, ha nála van a feltett kérdésed egyik résztvevője. A játékot az nyeri, aki meg tudja fejteni, mi lehet a helyszín, a tárgy, amivel a gyilkosságot elkövették, és természetesen a tettes kilétét is felderíti.

Az 5 legjobb társasjáték, amivel játszanod kell!
Te ismerted őket?

Borítókép: thefederalist

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share