Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Az ajándékpiramis – hogy miii???

Az ajándékpiramis – hogy miii???

Egy korábbi cikkben már volt róla szó, hogy érdemes élményeket, időt ajándékozni, és ahogy közeledik a karácsony, mi is keressük a legjobb megoldásokat, a legtutibb ajándék ötleteket, egyrészt, hogy megosszuk őket veletek, másrészt, mert nekünk is jól jön egy eddig ismeretlen tipp. Így futottunk bele a következő posztba instán!

Ahol minél többet bóklászunk, annál jobban átérezzük: néha bizony eszméletlen jó dolog ez a digitális bennszülöttség, és hát…tulajdonképpen érthető miért lóg folyton mindenki a neten. (Na jó, ez nyilván sosem ilyen egyszerűen elintézhető, de most maradjunk abban, hogy kimondjuk: igenis sok jó oldala van annak, ha az ember jelen van instán, twitteren, facebookon, és elengedhetjük a virtuális valóságtól való félelmeinket. Ez persze egy jóval hosszabb cikk és egy totál más téma, szóval vissza az ajándékpiramishoz!)

Lássuk, miről beszélünk!

 

Ahogy látjátok, a hulladekmentes.hu projekt oldaláról származik ez a fordított piramis, ami a tárgyi ajándékokat a legkevésbé menő, mondjuk ki: ciki kategóriába sorolja. A piramis csúcsán az idő áll, ami egyenlő még a figyelmességgel, a szeretetteli törődéssel, de hogy egyszerű példát mondjuk: egy közös főzés élményével, vagy egy közös hóember építéssel, egy kölcsönös masszírozáséval, vagy azzal, hogy karácsony előtt takarítóversenyt rendeztek, amiben pontokat lehet gyűjteni, majd azokat előre kitalált ajándékokra beváltani!

Az “Adj neki új életet!” pont az újrafelhasználásról szól, ami a legegyszerűbb szinten a portörlőnek felhasznált régi pólókat jelenti, ebben az esetben viszont gondolj olyasmire, mint a szintén nemrég bemutatott adventi naptár ötlet: egy régi pólódból is készülhet adventi naptár, de használhatod ötletesen párnahuzatnak, csomagolóanyagnak, készíthetsz belőle felmosófejet vagy szőnyeget… szinte végtelen mennyiségű tipp áll rendelkezésedre!

“A karácsony, akár akarjuk, akár nem, felébreszti vágyunkat a csodák után, melyek nem vehetők birtokba, nem kaparinthatók meg; nem mondhatjuk őket magunkéinak, és mégis jelen vannak, mint megannyi ajándék.”

Nicolas Barreau

A “készítsd magad” pont alatt gondolhatunk egy rajzra, egy általunk készített üdvözlőlapra, akár montázs-technikával (kivágott képek, melyeket tetszőlegesen ragasztunk fel egymásra, egymás mellé), de megint csak egy saját sütésű süti is szóba jöhet, vagy egy “ajándékutalvány”, amin ez áll: “50 mosogatásra beváltható 2019-ben” – a szüleink biztosan örülni fognak neki!

Minden esetre, a lényeg ez: légy jelen! A karácsonyról, mint a legmeghittebb, legszebb ünnepről beszélünk világszinten. És, hogy hogyan lehet valóban ez a legszebb ünnep az évben? Úgy, hogy ha odafigyelünk egymásra! Ha beszélgetünk, ha a szeretteink szemébe nézünk, ha tárgyak helyett magunkat és az időnket adjuk nekik. Kipróbálnád? Mi biztosan!

*

Képek: hulladekmentes.hu (instagram); pexels.com; diamondresorts.com

Ajándékpiramis
Te adnál időt ajándékba?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share