Az életmentő, a katona és a macska | A legbátrabb kutyák!

Rovat

Megosztás

A csaholó négylábúak javának hűségéhez, szeretetéhez és kedvességéhez nem férhet kétség, de akad közülük pár, az átlagból magasan kiemelkedő hős. 

Lássuk hát őket!

1. A 2019. március 10-én lányuk születésnapját ünneplő Martinezék mulatsága egyedül imádott kutyájuk, Zero miatt nem végződött tragédiával. Ugyanis az őket nem sokkal korábban meglopó, tizenhét éves Javian Castenada a lebukását követően teljesen bepánikolt attól, hogy áldozatai akár börtönbe is juttathatják. Így odament hozzájuk, majd haragjában -kétségbeesésében lövöldözni kezdett.

Fotó: ultimatedog.info

Az összesen három golyót kapó, és végül sérüléseibe belehaló házőrzőjük nekirontott, ezért nem tudott pontosan célozni.

2. Bár hivatalosan nincsen semmiféle fennmaradt bizonyíték arról, hogy valóban előléptették, a terrier-keverék Stubby őrmester bátorságát rangjával ellentétben senki sem vonja kétségbe. Az első világháború csaholó hőse az amerikai 102. gyalogezred katonáinak védőangyala volt. Éles hallásának és szaglásának hála, időben tudta figyelmeztetni bajtársait a rájuk leselkedő veszélyekre, a vérontás csillapodtával pedig készségesen segített felkutatni a sérülteket. Leszerelése után egyik, a tiszteletére tartott ünnepség a másikat érte, és három amerikai elnökkel, jelesül Woodrow Wilsonnak Calvin Coolidge-dzsel, illetve Warren G. Harding-gel is találkozott.

Fotó: quickanddirtytips.com

A Nagy Háború veteránjának utolsó napjai szebben nem is telhettek volna: a Georgetown egyetem focicsapatának kabalaállataként közmegbecsültségnek örvendett.

3. A miskolci Spider Mentőcsoport 2006-ban, tüdőgyulladásban elpusztult mentőkutyája, a legendás Mancs sem véletlenül vívta ki milliók szeretetét és háláját. Az első ízben az 1999-es izmiti földrengésnél egy hároméves lány megtalálásával került be a hírekbe, de a 2001-ben El Salvadorban és Indiában is sokan neki köszönhették az életüket.

Jutalma nem maradt el: 2004 decembere óta egy Miskolcon, a Szinva patak mellett felállított szobor hirdeti nem mindennapi hősiességét.

4. Végül cikkünk aligha lenne teljes Tara rendhagyó példája nélkül. A derék macska 2015-ben került be a lapokba és tévéadásokba, mert annak elismeréseképpen, hogy megmentette kis gazdáját, Jeremy Triantafilót a szomszéd megvadult labrador-csau csau keverékétől, megkapta a Blue Tiger Award-ot. Ez egy normális körülmények között csak speciálisan képzett, katonai szolgálatra alkalmasnak talált, és átlagon felüli teljesítményt nyújtó ebnek járó elismerés.

Fotó: petmd.com

Ráadásul diadalmenete ezután sem állt meg: több díjat is bezsebelt: egyebek mellett lakhelye, Bakersfield polgármestere pedig június 3-át a hős macska napjává nyilvánította. Vagyis a tiszteletbeli blöki valóságos ikonná magasztosult.

Gera Krisztián

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta