A legaljasabb Disney-gonoszok

Rovat

Megosztás

Virágkorukat élik a Disney-mesék, ráadásul nem is akárhogyan! Mindannyiunk kedvenc rajzfilmfigurái ugyanis egészen különleges módon térnek vissza a filmvászonra: élőszereplős remakek készülnek a legmenőbb Disney történetekből. Az Aladdin már jó pár hete learatta az első babérokat, most pedig Az oroszlánkirály újjávarázsolt meséje csal könnyeket a szemünkbe, de már arról is terjengenek a hírek, hogy a következő megfilmesített sztori A kis hableány történetét dolgozza majd fel.

Bár mindhárom mese merőben különbözik egymástól, de egyvalami mégis összeköti őket: a jó és a rossz örök küzdelme, mely a teljes Disney-univerzum, s tulajdonképpen minden valaha volt mese mozgatórugója!

Sajnos gyakran elsiklunk a mesék negatív figurái mellett, ezért úgy döntöttünk, hogy most középpontba helyezzük a történetek főgonoszait. Lássuk, a Disney-hősöknek kikkel is kell megküzdeniük!

Jafar, Aladdin

A szürke eminenciás a szultán legfőbb bizalmasa, aki kígyó módjára cserkészi be, majd roppantja össze áldozatait. Nem is lepődünk meg, mikor dzsinné válását követően kígyó alakjában tör Aladdinék életére. Jafar számára a gyilkolás mindennapi játék, karakterének egyedisége is éppen ebben rejlik: kegyetlen és érzelemmentes mészáros, miközben egy kifinomult és intelligens úriember álcáját ölti.

Fotó: Twitter

Zordon, Az oroszlánkirály

A legkegyetlenebb Disney-gonosz, aki nem általik megölni saját testvérét, száműzetésbe kényszeríteni annak fiát, valamint félelmet és nyomort hozni az egész királyságra, de még a hozzá hűségesekkel is kegyetlen. Zordon karakterének csodája, az a vérbeli pszichopata hajlam, amely saját hatalomvágyával és könyörtelenségével elegyedve már-már macbethi magaslatokba emeli az oroszlánt.

Fotó: Wikipédia

Ursula, A kis hableány

Az óceán királynőjéről alapvetően csak annyit tudunk, hogy egy nagy hatalmú, gonosz boszorkány, akinek legfőbb terve Tritannosz király trónjának megkaparintása. A sötét mágia nagyasszonyának karaktere azért lebilincselő számunkra, mert mielőtt körmönfont varázslataival bekebelezné áldozatait, nyájasságával és színlelt jóindulatával elnyeri azok bizalmát. Egy vérbeli manipulátor az öreg Ursula!

Fotó: eonline

 

A legaljasabb Disney-gonoszok
Nektek melyik Disney-főgonosz a kedvencetek?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta