Ezt nézed:  / Suli / Az első vagy a hátsó padban érdemes ülni?

Az első vagy a hátsó padban érdemes ülni?

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy mi a véleményük arról, hogy a suliban hol érdemes ülni az órákon? Miért jobb elöl vagy épp a hátsó padokban? Mi szerint választanak? Függ-e ez épp az adott tanártól , vagy az óra témájától?

Balázs, 14 éves, Szerencs

A suliban mindig inkább a hátsó padokat választottam, nem szeretek elöl ülni. Itt jobban védettnek érzem magam, ha felelésre kerül sor. El lehet bújni az előttem lévők mögé. Dolgozatoknál pedig simán lehet puskázni

Barbi, 12 éves, Budapest

Már ovis korom óta szemüveges vagyok. Azóta csak még jobban romlott a látásom a sok tanulás miatt is, ezért szeretek az első padban ülni. Itt jobban látom a táblát, nem zavar, hogy közel a tanári asztal. Természetes volt azonnal, hogy a látásom miatt az első padot fogom majd választani.

Mónika, 16 éves, Debrecen

Mivel a barátnőm mellett ülök a padban, jobb ha nem az első sorban ülünk. Bevallom, sokszor nem a tananyagra figyelünk, hisz annyi megbeszélnivalónk van mindig. Előző napi buli, a fiúk stb. jobb hátul, így meg tudjuk ezeket akár az órán is beszélni. Persze azért úgy, hogy ez ne menjen a tanulás rovására.

Dani, 13 éves, Törökszentmiklós

Jó kérdés! Soha nem foglalkoztam vele, hogy elöl, középen, vagy hátul ülök a teremben. Talán jobb az első padokban ülni, mert ha odafigyelek az órán, akkor otthon kevesebbet kell tanulnom. Hátul sokszor zavaró számomra, hogy a többiek beszélgetnek, s nem hallom a tanár magyarázatát.

Zsanett, 17 éves, Budapest

Nálunk az általános iskolában mindenkinek állandó helye volt, én elől ültem, mert alacsony voltam, így könnyebb volt látnom a táblát. Nem szerettem ott ülni, mert túlságosan szem előtt éreztem magam. Még a könyvből sem tudtam lesni, pl. egy felmérő közben. Most a gimibe oda ülünk ahova akarunk, ez sokkal jobb. Engedni kellene mindig, hogy a diák választhasson ebben.

Az első vagy a hátsó padban érdemes ülni?
Szerinted hol érdemes ülni?

Kép forrása: Pexels