Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Az internet áldozatai

Az internet áldozatai

Nem is gondolnánk, de az internet komoly veszélyeket rejt magában. Jobb tisztában lenni mindennel és ésszerűen használni, mert akár halállal is végződhet.

amanda_todd_by_themusicphantom-d5iufle

Legmegdöbbentőbb Amanda Todd esete volt, aki 2012-ben öngyilkos lett. A sorozatos zaklatások és sértegetések odáig vezettek, hogy többszöri öngyilkossági kísérlet után végül meghalt. Nem tudta elviselni a rágalmazásokat, majd a legnépszerűbb videómegosztó portálon közzétett egy videót, amiben elmeséli az életét. Nem sokkal később meghalt.

drinking-7

De másfajta esetek is történtek. Bizonyára ismeritek az internetes ivós játékokat. Ha megjelölnek téged, 24 órád van teljesíteni a kihívást, vagyis meginni egy bizonyos mennyiséget egy adott alkoholos italból. Bradley Eames életének ez vetett véget. Egy liter gin elfogyasztása után pár nappal később kórházban halt meg. Még több ilyen áldozatról is lehetett hallani, akik szintén ilyen játékban vesztették életüket.

internet-dating

A fiatalok mintegy 97%-a használ internetet napi szinten, így ki vannak téve bizonyos fokú veszélynek. Nem is gondolnátok, de komoly tragédiába is torkollhat, ha nem tanuljátok meg megfelelően használni. Egyik legnagyobb veszélye az internetes zaklatások. Név nélkül bárki készíthet hamis profilt, amit rossz célokra fordíthat. Nem tudhatjuk biztosra, hogy ki ül a másik oldalon és tulajdonképpen kivel is beszélgetsz. Ha ennek felmerül a gyanúja, jobb inkább hanyagolni az illetőt.

5TE5PUJZ3L2MG767XE3HULMMQ5NU66EW

Egy másik negatívuma az ok nélküli sértegetés. Jellemzően olyan sértéseket vágunk mások fejéhez, amit szemtől szemben nem mernénk kimondani. Ez egy általános probléma, ami mindenhol jelen van. Ezek a sértések lelki traumát is okozhatnak, valamint depresszióba is taszíthatnak. Aki ilyeneket ír a másiknak bele sem gondol, hogy milyen következményei lehetnek a másikra nézve.

m131

Figyeljetek oda, hogy használjátok az internetet és mire, mert az indokolatlan sértések és a felelőtlenség könnyen tragédiába fordulhat át.

 

Az internet áldozatai
Kerültél már bajba a net miatt?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share