Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Az ország legjobb állatkertjei

Az ország legjobb állatkertjei

Több állatkert is van az országban. Évente, vagy kétévente szívesen megyünk és meglátogatunk egyet. Tény, hogy nem olcsóak, és ezért a pénzért már nem szeretnénk csalódni, ezért érdemes olyan helyekre menni, ahol igazán színvonalas az állatok bemutatása.

 

Fővárosi Állat- és Növénykert

Egyértelműen az ország legrégebbi és legnagyobb állatgyűjteménnyel rendelkező állatkertje. Ide mindenkinek érdemes legalább egyszer eljönni, mert garantáltan egész napos programban fog részesülni. A terület olyan hatalmas, hogy ha mindent meg akarunk nézni, akkor bizony legalább 6 órába telne. Nemcsak állatok, hanem érdekes növényeket is szemügyre lehet venni. Az etetések is igen érdekesek, de külön magánszámok is vannak, ilyenkor például a fókák különféle trükköket mutatnak be.

 

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark

Veszprémben található egy igen érdekes állatkert. Rengeteg állat és kifutó van, ahol a mindennapi tevékenységüket lehet megfigyelni. Maga az elhelyezkedés is lenyűgöző, ugyanis egy kanyonban helyezkedik el az egész. Az állatvilág itt is nagyon színes. Mindenfajta élőlény megtalálható itt.

Nyíregyházi Állatpark

Körülbelül 5000 állat kerül itt bemutatásra. Az ország legnagyobb vastagbőrű- és emlősgyűjteménye található itt, valamint a legnagyobb állatkerti papagájgyűjteménnyel büszkélkedhetnek. Szintén egy egész napos programnak néz elébe az, aki ide érkezik. Minden korosztálynak kellemes kikapcsolódást és tájékozódást nyújt.

 

Szegedi Vadaspark

Magyarország legfiatalabb és legnagyobb területű állatkertje egyben. Leginkább veszélyeztetett fajok találhatóak itt. Rengeteg olyan faj is fellelhető, ami csak itt tekinthető meg az egész országban. A 44 hektáros területet igazi kihívás körbejárni.

Az ország legjobb állatkertjei
Szereted az állatokat?