Ezt nézed:  / Suli / Az öt legzseniálisabb tinifeltaláló

Az öt legzseniálisabb tinifeltaláló

Már tizenéves fejjel a Nobel-díjra gyúrnak.

A PopSci nevű oldal még 2012-ben gyűjtötte össze ezt az öt kamaszzsenit. Íme, ők a jövő reménységei.

5. Josh Wolf

PSC0912_HI_059

Josh tizenhat éves. Szabadidejében olajt nyer ki algából. Nem mindennapi tevékenység, viszont annál hasznosabb, tekintve, hogy áramütéses módszerének hála az algák életben maradnak. Ha így folytatja, nagy valószínűséggel sikerül Josh vágya, és doktori fokozatot nyer orvosbiológiai kutatásaival.

4. Ryota Ishizuka

PSC0912_HI_055

A tizennyolc esztendős fiatalember nevéhez a rugalmas napelem fűződik. Az iskolában saját labora van, itt fejlesztette ki az eszközt, mely nem csupán épületekben és autóban használható, de még ruhadarabokra is feltehető. Ryota álma, hogy felvételt nyerjen a  Harvard egyetemre.

3. Naomi Shah

PSC0912_HI_058

Naomi az emberek egészségének megőrzésért küzd. Tizenhét éves korában olyan találmánnyal örvendeztette meg nem csupán környezetét, de az egész emberiséget, mely eltávolítja  a levegőből a szennyező anyagokat. A légszűrő ráadásul egész baráti áron, körülbelül 7000 forintból előállítható.

2. Angela Zhang

PSC0912_HI_060

Tizennyolc éves és a Harvardra készül a kaliforniai lány, aki a rákkutatásban vette ki szerepét. Találmánya szenzációs: egy nanorészecskét fejlesztett ki, mely megöli  a rákos sejteket.

1. Jack Andaka

PSC0912_HI_051

Mindössze tizenöt esztendős ez a fiú, és nem túlzás állítani: már letette névjegyét az orvostudományban. Jack ugyanis a hasnyálmirigyrák szűrésének újfajta módszerét dolgozta ki, mely 168-szor gyorsabb a mostani diagnosztikánál. Hatalmas gratuláció! Még sok ilyen tehetséges kamaszt!

Tinifeltalálók
Te szívesen feltalálnál valamit?

(Fotók:Quickmeme, popsci)