Azé lesz az állás, aki gazdagabb?

Rovat

Megosztás

Egy kutatás szerint nagyobb eséllyel felveszik a munkahelyekre azt, aki márkás ruhadarabokban jelent meg az állásinterjún.

 Louis Vuitton mindenek felett

A Journal of Business Research nevű folyóirat 150 koreai diák bevonásával végzett kutatást. A tanulóknak három videót játszottak le három nő állásinterjújáról. Az elsőben a nő pólóján a Louis Vuitton felirat szerepelt,  a másodikban a H&M logó, a harmadikban pedig semmiféle jelzés nem ékesítette az egyszerű fehér ruhadarabot. A megkérdezettek többsége úgy vélte, a luxusmárka viselője a legalkalmasabb a feladatra. Ráadásul neki több fizetést adnának, mint a másik két jelentkezőnek.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy állásinterjú előtt egy Prada ruhára kellene költened évek alatt összespórolt pénzedet.

A luxusdarabok hosszú távon úgysem tudják eltakarni az olyan negatív tulajdonságokat, mint a lustaság vagy a bátortalanság, ellenben a szorgalom, vagy a jó kommunikációs készség egyszerű fehér pólóban is megmutatkozik.

 

Ennek ellenére még ne lélegezz fel!

accessories-bag-black-brown-Favim.com-2037824

A tökéletes állásinterjú

Mindenki életében elérkezik a rettegett pillanat, amikor behívják egy állásinterjúra. Már diákként is lehet részed ilyen élményben, ha nyári munkára jelentkezel. Hogy biztosan fölvegyenek, érdemes megfogadni az alábbiakat:

  • Öltözz elegánsan; a tornacipőnek és a szakadt farmernek itt nincs helye. Húsz szatyor se lógjon a karodon. Ha mégis nagy bevásárlást tartottál az interjú előtt, az új szerzeményeket tedd le a portán.
  • Érkezz pontosan! A késve érkezők a munkáltatók rémálmai.
  • A mozdulataidra is ügyelj: ne tedd például keresztbe a lábad vagy karba a kezed. Akkor ülj le, ha hellyel kínálnak.
  • Légy udvarias: kopogj az ajtón, mielőtt benyitnál, a leendő munkaadódat pedig magázd. Ha viszont letegeznek, visszategezheted őket.
  • Ha azt hiszed, jobban jársz negatív tulajdonságaid letagadásával, tévedsz: az őszinteséget sokkal többre becsülik. Ráadásul inkább most derüljön ki, hogy például nem beszélsz jól idegen nyelveket, mint amikor egy külföldi turistát kell eligazítanod.
  • Nézz utána a cégnek. Előfordulhat, hogy rákérdeznek, mit tudsz róla, miért pont ide jelentkeztél.
  • S talán a legfontosabb: mosolyogj! A jókedvű embereket mindenki szereti, s szívesen dolgoznak velük együtt, mint egy besavanyodott kollégával.

Bátran mondj nemet tehát a Louis Vuittonra, elvégre  a valódi érték nem a ruhád, hanem te magad vagy.

Fotók: www.masha-sedgwick.com, pixgood

Állásinterjú
Már voltál állásinterjún?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta