Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Azok a bizonyos Flash-játékok

Azok a bizonyos Flash-játékok

Mindenki ismeri a flash-játékokat és szinte nincs is olyan ember, aki ne próbált volna ki legalább egyet közülük. Igazi őrület volt, mikor megjelentek.

173-e934ea63-843sift-heads-3

A 2000-es évek elején volt igazán fénykoruk a flash-játékoknak. A számítástechnika olyan mértékben fejlődött, hogy már neten keresztül is lehetett játszani. Nem kellett semmit letölteni hozzá, egyszerűen megnyitottál egy honlapot és játszottál. Ez akkoriban nagy szónak számított. Aki akkor volt gyerek, tudja hogy miről beszélek.

Flash-games_2

Ugyan még ma is divat, de több, mint 10 évvel ezelőtt volt ennek komolyabb közönsége. Igazából mindenfajta játék létezett, amit csak kigondoltak. Az autós játékoktól kezdve, a lövöldözősökön át a sminkes játékokig minden megtalálható volt. Nagyon egyszerű grafikájuk volt, de elég változatosak.

178-a2f4f91e-fugite-de-morte-1

Időtöltésnek használta mindenki. Ha gép közelben voltál és volt pár perc szabadidőd, akkor nagyon el lehetett tölteni ezekkel a játékokkal. Iskolákban a számtech órákon rendszeres vendég volt. A tanárok közül persze nem mindenki díjazta, de ezzel már senki nem törődött.

89-bbb63310-4

Még ma is bőségesen találni a neten flash-játékokat, de már nem annyira népszerűek. Egyrészt a grafikai megoldásuk miatt, másrészt pedig a helyüket inkább a telefonos játékok vették át, amik szebbek és nyíltabb világokat kínálnak, valamint praktikusabb a használatuk is. Flash-játékokat már nem sokan fejlesztenek, inkább androidra és iOS-re készülnek. Nagyobb lehetőségek rejlenek bennük, de tény, hogy a flash-játékok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a mai játékok elterjedjenek telefonokra.

 

Azok a bizonyos Flash-játékok
Játszottál flash-játékkal?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share