„Azt sem tudom már, ki vagyok”- Ezek a tippek segítenek, hogy magadra találj!

Rovat

Megosztás

Veled is előfordult már, hogy feltetted magadnak a következő kérdéseket: „Ki is vagyok én valójában?” „Mi ez a zűrzavar körülöttem?”, „Miért nem ért meg senki?” Ha igen, olvass tovább, ez a cikk neked szól!

Először is tudnod kell, hogy teljesen rendben van, hogy így érzed magad! Mindenkivel előfordul az élete során, hogy meg kell állnia egy kicsit, és feltennie magában a kérdést: „hogyan tovább?”. Új élethelyzetek, a változások, amik zajlanak az életedben, a testedben, mind magukkal hozhatják a bizonytalanságokat benned.

Az alábbiakban adunk pár tippet, ami segíthet ezekben a helyzetekben.

Járj el minél többféle programra!

A programok jó lehetőséget adnak, hogy felfedezd, hol érzed jól magad, milyen az a hely, ahol igazán azt érzed, hogy minden oké. Legyen az egy baráti beszélgetés, egy koncert vagy egy mozi, mind lehetőséget teremt neked arra, hogy közelebb kerülj ahhoz, aki te magad vagy.

Ismerkedj!

Minél több embert ismersz, annál inkább világos lesz előtted, hogy milyen ember vagy: inkább csendesebb, vagy a társaság közepe?! Ha magadat megismered, azt is tudni fogod, milyen közeg az, ami illik hozzá. És ki tudja: talán egy értékes barátot, esetleg életed szerelmét is így ismered majd meg.

Olvass!

Igen, tudom, a suliban is állandóan ezt hallod, de tényleg egy szuper dolog, segíthet átlendülni a nehezebb napokon és kialakítani azt, ki is vagy te valójában. Ha pedig megtalálod azt a témát, ami érdekel, akkor aztán nincs megállás, a témához kapcsolódó összes könyv, cikk érdekes és jó lehet a számodra.

Beszélgess a barátaiddal!

Valószínűleg ők is pontosan ugyanezekkel a gondolatokkal szoktak küzdeni, csak erről nehéz beszélni. Hozd bátran szóba, meglátod, értékelni fogják, hogy nincsenek egyedül a problémáikkal, és neked is jól fog esni, hogy mások is hasonló cipőben járnak.

Pro tipp: kérj tanácsot a szüleidtől!

Bár lehet izomból elvetnéd ezt az ötletet, de ne feledd, a szülők is voltak egyszer fiatalok. Kérdezd meg, hogy nekik milyen nehézségeik voltak az életükben, meglátod, örülni fognak, hogy segíthetnek, és lehet, hogy egy vidám beszélgetés kerekedik majd belőle.

Ezt olvastad már? Kiderült: ha rendszeresen olvasol, jobban teljesítesz!

Dóri

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,227RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta