Ezt nézed:  / Hírek / Zene / Bagossy Brothers Company: Soha nem voltunk azok a rivalizálós fajták!

Bagossy Brothers Company: Soha nem voltunk azok a rivalizálós fajták!

Egészen a Nagy-Szín-Pad döntőjéig menetelt a Bagossy Brothers Company. A fiúkkal készült interjúban nemcsak a versenyről, de az elmúlt három év eredményeiről, a dalírás részleteiről is kérdeztük őket. 

Laci, Norbi, milyen egy családtaggal, testvérrel együtt dolgozni? Kijöttök egymással könnyedén, vagy van egy kis testvéri rivalizálás?

Norbi: Soha nem voltunk azok a rivalizálós fajták. Amit az egyikünk épp csinált, azt mindig kipróbálta a másik is, és inkább segítettük ebben egymást. A dalok hangszerelésénél viszont szoktunk néha civakodni, Laci a komplexebb dolgokat szereti, én meg inkább az egyszerűbbeket.

Laci: Gyerekkorunkban maximum azon vitatkoztunk, hogy melyikünk hozza be a tűzifát.

Most lesztek háromévesek. Melyek voltak a zenekar elmúlt három évének legpozitívabb pillanatai?

bbc_cover

Igazából csupa pozitív dolog történtek velünk. A megalakulás után rögtön elkezdtük a koncertezést az erdélyi rendezvényeken, klubokban, és ezáltal gyorsan növekedett a népszerűségünk, majd fél évvel a megalakulásunk után elkészítettünk egy 7 dalos EP-t, melynek dalait játszani kezdték a rádiók. Aztán jött az első fesztiválszezon 2014-ben, a telt házas koncertsátorral Tusványoson, majd megnyertük a Cseh Tamás Program pályázatát, aminek következtében 2015 márciusában megjelenhetett az első nagylemezünk. 2015 nyarán felléphettünk az A38as hajón, a Budapest Parkban a Kiscsillag vendégeként, majd októberben az Akváriumban a 30Y előzenekaraként. 2015-ben a Gitár East egyesület dalversenyén, Elviszlek című dalunkkal elnyertük a 2015-ös év Legszebb Erdélyi Magyar Dal címet. Aztán jött 2016, beválogattak a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatóba. és áprilisban megjelent a legújabb EP-énk. Na, és persze az április 23-ai Akváriumos koncertünk a Nagy-Szín-Pad elődöntőjén szintén kiemelendő, hiszen szuper volt a hangulat, a közönség együtt énekelte velünk a dalokat.

Norbi, te írod a dalszövegeket. Mi segít abban, hogy ihletet kapj ebben? Hogyan folyik egy dalszöveg írása?

Nagyon sok minden adhat ihletet egy dal megszületéséhez, kezdve a rossz időjárástól egészen egy zokniig, ami pont a megfelelő pillanatban feküdt a szoba  közepén (lásd. Zoknidal). A dalokat gitáron írom, akkordokra próbálok dallamot dúdolni, és ha valamelyik megtetszik, akkor kezdem a szöveget ráírni. De volt rá példa, hogy hajnalban félálomban jött a dallam és ha nem vagyok lusta akkor rádúdolom a telefonra, és reggel ismét meghallgatom. Többek között így született az Elviszlek című dalunknak a refrénje.

A tavaly megjelent első nagylemezetekről, az Elviszlekről melyek azok a dalok, amelyek a közönség és melyek azok, amelyek a ti kedvenceitek?

11 dal van a lemezen és aminek nagyon örülünk, hogy a dalok nagy részét szereti és velünk énekli a közönség, legyen szó a lassabb tempójú Rég a mélyben címűről vagy a tempós, megőrülős Add visszáról. Természetesen azért érződik, hogy vannak általános kedvencei a közönségnek, mint a Ha rólad szólna, a Van egy ház, az Élj a mának, az Elviszlek vagy az Add vissza ezekre mindig nagy buli van. A zenekar mindig a legújabb dalt szereti a legjobban, hiszen az friss, de például szerintem mindenki kedvence pl. az Elviszlek.

bbc

Hogyan készültetek a Nagy-Szín-Pad-os fellépésetekre? Mennyit gyakoroltatok?

Sokat gyakoroltunk erre a fellépésre, a tévés közvetítés miatt fontos volt a versenyprogram pontos időzítése, így többször lemértük a műsoridőnket. Az utóbbi egy hónapban minden héten minimum három próbát tartottunk, és emellett kidolgoztuk a szavazásra buzdítás ütemét, stratégiákat, illetve természetesen népszerűsítettük az eseményt, hogy minél többen eljöjjenek a koncertre.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share