Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Zene / Brain Bar Budapest: Milyen lesz a jövő zenéje?

Brain Bar Budapest: Milyen lesz a jövő zenéje?

Június 2-4 között érkezik Európa legnagyobb jövőfesztiválja, a Brain Bar Budapest, melyen kiderül, hogy milyen változások jelentkezhetnek az elkövetkező években a robotika, az űrkutatás, a szociológia vagy például a videójátékok területén. A fesztiválon élőbeszélgetéseken keresztül ismerheti meg a hallgatóság a szakemberek álláspontjait, a jövő zenéjét pedig a Cseh Tamás Program fellépő zenekarai biztosítják.

Szerdától péntekig az Akvárium Klubban és más helyszíneken, többek között a Design Terminálban csapnak össze a jövőről szóló víziók: a haladás irányadó egyéniségei és kutatók előremutató gondolatai lesznek terítéken a Brain Baron. A témák között szerepel majd a Föld és a világűr, a robotok és a kreativitás, a természetes és a mesterséges intelligencia, a gazdaság és a biológia, a tudás és az információ, a háborúk és a videojátékok kapcsolata, valamint Magyarország és Európa jövőképessége.

A fesztivál vendégei közt ott lesz Chris Hadfield, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka, Tim Harford világhírű brit közgazdász és bestseller- szerző, vagy épp Virginia Postrel kaliforniai filozófus, a hazai szereplők többek között Fürjes Balázs kormánybiztos, Budapest olimpiai pályázatának megálmodója, Ugron Zsolna író és Besenyei Péter műrepülő világkupagyőztes lesznek és előad még további félszáz rendkívüli személyiség.

A patinás neveket felölelő programban a Cseh Tamás Program három induló zenekara is megtalálható: a fesztivál keretein belül június 2-án az A38 Hajón zenél a SoulClap Budapest, június 3-án az Akvárium Klub Kishalljában lép fel a The Devil’s Trade, a zárónapon pedig a videójátékokat is tervező iamyank áll a Kishall színpadára.

A fesztivál főtámogatója a Google, médiapartnere a WIRED, technológiai partnere pedig a Magyar Telekom. Jegyek kaphatók az esemény honlapján.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small