Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Barátkozós padot az iskolaudvarra!

Barátkozós padot az iskolaudvarra!

Minden iskolaudvaron vannak olyan gyerekek, akik éppen akkor vagy már jó ideje nem találják a helyüket a társaik között, nincs kivel beszélgetniük, nincs kivel játszaniuk. Egy amerikai kisfiúnak egy remek ötlet jutott eszébe a probléma megoldásaként.

A másodikos kisfiú, Christian Bucks azzal az ötlettel kereste fel igazgatóját, hogy érdemes lenne egy barátkozós padot állítani az iskola udvarára. A pad funkciója a következő: ha egy gyerek egyedül érzi magát, leülhet rá, így a többiek észrevehetik, hogy egyedül van és elhívhatják őt játszani. Ha ketten ülnek rajta, ők már beszélgethetnek is egymással!

Christian nyomatékosan kimelte, hogy ez a pad nem arra van, hogy barátnők üljenek rá trécselni és foglalják a helyet rajta.

 

A York Daily Record azt írja, a kisfiú először egy német iskoláról szóló fényképen látta meg a barátkozós padot, onnen jött az ihlet. Elmesélte szüleinek, mit tervez, akik teljes mértékben támogatták őt, gy keresték fel együtt az iskolaigazgatót, akinek elnyerte a tetszését az ötlet. A megvalósításba Christian-t is bevonta, a fiú választhatta ki, milyen legyen az új pad színee és stílusa.

A projekt megvalósult, a barátkozós pad ma már ott áll a yorki Roundtown Elementary School udvarán. Christian volt az első, aki helyet foglalt rajta. A fiú reméli, hogy ötletével segíthet azoknak, akik nehezebben illeszkednek be a társaságba, sőt akár barátságok is szövődhetnek a padon.

Barátkozós padot az iskolaudvarra!
Neked sok barátod van?

 

Forrás: York Daily Record

Foto: today.com, york daily record

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share