Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Párkapcsolat vagy függetlenség | Hogyan őrizhetjük meg önmagunkat egy kapcsolatban?

Párkapcsolat vagy függetlenség | Hogyan őrizhetjük meg önmagunkat egy kapcsolatban?

Elsőre furcsán hangozhat, ha azt mondjuk, legyél egy kicsit külön a szerelmedtől! Egyetlen percet sem töltesz szívesen nélküle, csak ha muszáj? Hidd el, a kapcsolatotoknak csak jót tesz, ha nem vagytok folyton együtt!

Az alábbiakban öt tippet adunk arra, hogyan őrizheted meg a függetlenségedet egy párkapcsolaton belül!

1. Tartsd meg a hobbyd

Legyen az sport, számítógépes játék vagy valamiféle művészeti tevékenység, a hobbyd te magad vagy! Nem csupán a hétköznapok mókuskerekéből segít kilépni, de a személyiségedhez is rengeteget hozzátesz, az általad választott szabadidős tevékenység. Persze fontos, hogy legyen közös érdeklődésetek a pároddal, de maradjon valami olyan elfoglaltság is, ami csak a tiéd.

2. Tölts időt a barátaiddal

Amikor leszáll a rózsaszín köd, bizony hamar eltud homályosítani mindent és mindenkit körülöttünk. Egy pillanat alatt megszűnhetnek a délutáni shoppingolások, vagy a szombati meccsnézések, és jöhetnek a kanapén összebújós, filmezős esték. Persze jó a romantika, de néha mozduljatok ki külön-külön is.

3. Legyen saját véleményed

Nem érdemes minden apróságon összekapni, de fontos, hogy kiállj a véleményed mellett. Mindegy, hogy a kedvenc filmedről, zenédről, egy barátodról, a jövőtökről, vagy bármi egyébről van szó, merd kimondani, amit gondolsz. S ne ijedj meg, ha a kedvesed nem ért egyet veled, a vitatkozás része a párkapcsolatoknak és mindenki tudja, hogy a békülőszexnél nincs jobb.

4. Légy egyedül

Az ember, főleg ha szerelmes, hajlamos megfeledkezni számtalan dologról, például önmagáról. Pedig a magunkkal töltött idő legalább annyira értékes, mint a kedvesünkkel eltöltött boldog órák. Ezért fogj egy jó könyvet, töltsd le a sorozatod legújabb részét, vagy kapd kézbe a PS4-ed és élvezd, hogy egy kicsit magad vagy!

5. Ne add fel az álmaid

Minden párkapcsolatban kell, hogy legyenek közös célok, de ne add fel a saját álmaidat csak azért, hogy a párod kedvére tegyél. Egy jó kapcsolatban a felek kölcsönösen támogatják egymás célkitűzéseit amellett, hogy a közösen szőtt terveikért is sokat tesznek.

K. Vivien

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share