Barna szem, vagy kék szem? Nemsokára eldöntheted.

Rovat

Megosztás

Az emberek mindössze 17%-ának van kék szeme, talán éppen ritkasága miatt tekintik sokan vonzóbbnak a kék szeműeket, és talán éppen ezért kék, a filmsztárok majdnem 80%- ának a szemszíne is. Persze nem sokaknak kontaktlencsével lesz igéző tengerkék tekintetük, mert eredetileg más színű szemekkel áldotta meg őket az élet.

Eyes_1

A kontaktlencse nem maradhat örökké a szemen, és sokszor már zavaró is tud lenni, ha sokáig fenn hagyja az ember, ráadásul betenni sem mindig kellemes érzés. Sokan mégis meghozzák ezeket az áldozatokat, és a szemszín változtatás már-már a napi rutin részévé válik, még akkor is, ha sokszor kellemetlen.

Természetesen a tudósok erre is találtak egy hosszabb távú, és kényelmesebb megoldást, mint ahogyan lassan már mindenre. Látásjavításra már régóta használnak lézeres kezelést, így, aki nem szeretne szemüveget vagy kontaktlencsét viselni, az ehhez a módszerhez is folyamodhat bizonyos esetekben. Nemrég azonban kiderült, hogy a lézer nem csak erre jó. Egy alig több, mint 20 másodperces kezelés után a szemed színe néhány hét múlva kék színűvé kezd válni.

„Minden barna szem, valójában kék szem.”

Laser-Eye-Surgery

A lézeres eljárás azt a melanint segít eltüntetni a szervezetnek, amely a szivárványhártya felső rétegén található, és ami miatt egyeseknek barna a szeme, csak a kék marad. Dr. Gregg Homer szerint nincs tényleges kék pigmentáció az emberi szemben, ezzel az eljárással azonban a barna szeműek is lehetnek majd kék szeműek, ha szeretnének.

A húsz másodperces lézeres kezelés tehát beindít egy folyamatot a szemben, az emberi szervezetben, aminek hatására a barna szemszínt okozó melanin idővel eltűnik. Bár sokan aggódnak a kezelés miatt, az előzetes vizsgálatok szerint az egész dolog biztonságos, hiszen a lézer teljes mértékben elkerüli a látó és egyéb idegeket.

Előreláthatólag néhány éven belül befejezik a kísérleteket, ahol a kezelés hosszabb távú hatásait is vizsgálják. Ha minden jól megy, 5000 dollárért bárki, akinek barna szeme van, lehet majd kék szemű.

letöltés

Én biztosan megtartom a barnát, annak ellenére, hogy a kék szem is nagyon szép. 🙂

Barna szem, vagy kék szem?
Milyen színű a szemed?

 

Fotók: hdwallpapers.com, wired.co.uk, beautifulmagazine.com, beautyglimps.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta