Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Be is öltöztek kedvencüknek a MondoCon résztvevői

Be is öltöztek kedvencüknek a MondoCon résztvevői

A fiatalok a nyáron rengeteg rendezvény közül választhatnak szabadidejükben, ha el szeretnék foglalni magukat, mi ezúttal egy igazán érdekes témára épülő rendezvényen jártunk. A Hungexpon megrendezett 2015-ös nyári Mondoconra látogattunk ki, ahol a legkülönbözőbb korosztályú és stílusú, egymástól független emberek is megtalálják a közös pontjukat, Japánt és az animék világát.

Már az esemény többméteres körzetén látható volt, ki az, aki odatart, ugyanis jellegzetes öltözetükről és stílusukról felismerhetőek voltak a MondoCon látogatói.

DSCF0129

Az eseményen résztvevők számos program közül választhattak, legyen az táncbemutató, játékközvetítés, vagy kvízek és versenyek. Az emberek többsége magára öltötte kedvenc anime-szereplőjének ruházatát, és így jelent meg a rendezvényen, az úgynevezett „cosplay”-esekre is nagy igény volt a látogatók között, bárki szívesen állt meg velük fotózkodni. Hogy honnan a nagy érdeklődés, és hogy miért jöttek el ennyien? A résztvevőket kérdeztük.

Dóra (14)

„Mindig eljövök, hiszen itt vannak a barátaim, és a hozzám hasonló gondolkodású emberek, így jól érezhetem magam.”

 

Dóra (15)

„Azért jöttem el, mert ez már a tizedik con-om, így nem hagyhattam ki, mindig eljövök, mert imádom a con-t!”

 

DSCF0027

Az emberek kivétel nélkül jól is érezték magukat, magazinunknak erről is beszámoltak páran:

Laci (26)

Jól érzem magam, azért vagyok itt, mert így tudok találkozni a távoli barátaimmal, akikkel nem lehet minden nap összefutni.”

 

Krisztián (17)

„Én elég veteránnak mondom magam itt a con-on, pont most nyáron van a második évfordulóm itt, az animék világa miatt jöttem el, nagyon jól érzem magam a jó társaság miatt, nagyon ritkának mondható az, ami itt van, hogy ilyen barátságosak az emberek, odajönnek és megölelnek, úgy, hogy azt se tudjuk egymásról, hogy kik vagyunk, de mégis rengeteg emberrel ismerkedhetek össze, sok barátot lelhetünk, szerintem emiatt jön ki szinte mindenki.”

 

DSCF0072

Szerző: V. Zsombor

Fotók: Konkoly Thege György

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share