Beírták magukat a Kapcsos Könyvbe a nyíregyházi diákok

Rovat

Megosztás

2006-óta több ezer ballagó neve került be a nyíregyházi Kapcsos Könyvbe, melyben 260 merített papírlap van. A bőrkötéses könyvből immáron a második kötet lapjai fogyatkoznak, hisz 2016-ban az első betelt.Az egyedi méretben, merített papírból, bőrkötésben kivitelezett, impozáns Ballagók Kapcsos Könyvébe a megyeszékhelyen érettségiző diákok nevei kerülnek, méghozzá kézzel. Már maga az is különleges megtiszteltetés, hogy egy-egy osztályt képviselve ki az, aki társai és saját nevét is megörökíti ebben a különleges könyvben, mely évszázadokig megőrzi a neveiket- íraj a FrissMédia.hu.

Általában osztályonként egy leány és egy fiú érkezik a ceremóniára – jellemzően a legszebb kézírással rendelkezők.

A Kapcsos Könyv rendkívül impozáns. A/2 méretben, 260 oldal terjedelemben, antikolt merített papírral, sötétbarna bőrkötésben, rézveretes sarkokkal és rézcsattal ékesített fedőlappal méltó emléket nyújt a ballagó diákoknak.

Az eseményre hagyományosan a Városháza dísztermében került sor. Eleinte “kézről kézre”, azaz iskoláról iskolára járt a könyv, de ez a súlya miatt nehezen volt kivitelezhető. Az érettségiző osztályok egy-egy képviselője jegyzi be a teljes osztálynévsort a könyvbe, melyet egész évben meg lehet tekinteni a Városházán.

A beíró ceremónián a diákokat Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere. dr. Ulrich Attila köszöntötte.

Ma délután 5-ig 20 nyíregyházi középiskola idei végzőseinek névsora kerül be a „nagy” könyvbe.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta