55 főiskolára vették fel és összesen 1.3 millió dollárt ajánlottak ösztöndíjként ennek a lánynak

Rovat

Megosztás

Nem járt bulizni, helyette az idejét tanulással és sportolással töltötte.

Amerikában a legtöbb végzős középiskolás egyik legnagyobb félelme, hogy nem veszik fel őket a kiválasztott felsőoktatási intézménybe. Van, aki ezért biztosra megy, és minél több helyre jelentkezik, és még idejében rákapcsol a tanulásra is. Így tett Jakelia Baker is, Lucy Craft Laney középiskola tanulója Augustában, Georgiában. Az utolsóéves lány olyannyira komolyan vette a továbbtanulást, hogy összesen 65 főiskolára és egyetemre jelentkezett – ebből 55-re fel is vették!

Hogyan hozta ezt össze? Először is, rengeteget tanult. Amíg barátai buliztak, ő otthon ült és írta a jelentkezéseket. Emellett tagja az iskolai golf-, tenisz-, foci-,  röplabda és matekcsapatnak, zenél a fúvószenekarban és tagja a diáktanácsnak is, valamint több, neves kitüntetést kapott már az eredményeiért, amiért vonzó jelölt a felsőoktatási intézményeknek. Sőt, mi több, az 55 iskola összesen 1.3 milliós ösztöndíjat is kínált a fiatal lánynak!

A siker nem maradt el, hiszen a legtöbb intézmény, ahová jelentkezett, felvette. Most ő válogathat, hol szeretne továbbtanulni. A döntése a Penn State Beaver-re esett, ahol az egyetemi röplabdacsapat új tagjaként üdvözlik majd. Sorstársainak pedig azt tanácsolta, hogy ne hagyják magukat elbátortalanítani, és ne adják fel soha: “A folyamat kemény lesz, de tarts ki és el fogod érni a céljaidat” – üzente a lány a középiskolásoknak.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta