Belehalt egy kisfiú a mosásba

Rovat

Megosztás

Egy óvodás kisfiú tragikus haláláról számolt be az új-zélandi média a hétvégén. Az eset sok szülőnek lehet figyelmeztetés – írja a Világszám.

A Christchurch-i Hoon Hay egyik családi házában úgy kapcsolták be az elöltöltős mosógépet, hogy közben a kisfiú a forgódobban volt, a ruhák között.

Senki nem vette észre a kisfiút a mosógépben.

A mosóprogram lejártakor találták meg a már eszméletlen kis testet és riasztották a mentőket. A gyereket azonnal kórházba szállították, de ott már nem tudtak rajta segíteni.

Jelenleg a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Az eset nem egyedülálló

Sajnos, már korábban is előfordult, hogy egy gyermek a bekapcsolt mosógépben maradt és életét vesztette. Körülbelül 3000 vészhívást kaptak eddig a mentők mosógéphez köthető esetek miatt csak Új-Zélandon és 2014 óta legalább 3, ötévesnél fiatalabb gyermek halt meg a mostanihoz hasonló balesetben.

Az egyik fogyasztóvédelmi csoport a következő felhívást tette közzé a szülőknek:

“Elengedhetetlen, hogy elmondják a gyerekeknek, hogy a háztartási gépek nem játékok, veszélyesek lehetnek. De az is fontos, hogy minden veszélyforrásra felhívják annak a figyelmét, aki vigyáz a gyerekekre, amíg a szülők távol vannak. Ne felejtsék el, hogy a gyermekek ilyenkor még rendkívül kíváncsiak”.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta