Belevetjük magunkat az éjszakai élet forgatagába

Rovat

Megosztás

Az éjszakai élet izgalmas világát tárta fel előttünk a Juventus RadioTours műsora, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

A külföldi vendégek Budapestre érkezve rögtön arra vágynak, hogy belevessék magukat az éjszakába. A fiatalok a hatalmas bulik felé veszik az irányt, míg az idősebbek számára az igazi kikapcsolódást egy kellemes kis séta jelenti, mondjuk a Duna partján.

Belvárosunk híres gyönyörűen kivilágított éjszakai látványáról, de az sem elhanyagolható, hogy Budapesten mindenki talál kedvére való, szórakoztató helyet. A külföldiek számára például nyitottak már külön csárdát is, ahová kifejezetten a határon túli vendégeket várják.

XhDD17E

Ha pedig már külföld és határon túl, akkor irány Sierra Leone. A globoport.hu főszerkesztője, Szűcs Tamás nagy világutazó. A nyugat-afrikai térségeken is megfordult már, és nagy meglepetésére számára is bebizonyosodott, hogy ott is van élet, ha az éjszaki szórakozóhelyeket említjük.

„Egy hosszú polgárháborúból éledeztünk, amikor ott voltunk. Egy nagyon nagyon szegény országról van szó. Ezért is az ember nem feltételezné, hogy az embereknek még van kedvük szórakozni”

– mesélte Szűcs Tamás.

Ennek ellenére hamar megtapasztalták az igazi afrikai jó hangulatot. A buli helyszínek kivilágítva várják a vendégeket kiváló zenékkel, remek hangulattal és persze gyönyörű nőkkel.

„Ha ott táncolnak az emberek és mozognak a zenére, akkor az sokkal természetesebb. Könnyen ismerkednek és barátkoznak. Általában a sokkal dallamosabb, könnyedebb és vidámabb zenéket kedvelik az afrikaiak. Azért, hogy udvariasak legyenek mindig dicsérték a mi mozgásunkat is, amiken persze jókat nevettünk, hiszen láttuk, hogy az ottani nők hozzánk képest mire képesek, ha táncról van szó.”

– folytatta a főszerkesztő, Szűcs Tamás.

tumblr_static_tumblr_m91po8wsqv1repfkwo1_1280-5239

Erbíl városába is elkalauzolt minket a globoport.hu főszerkesztője. Az iraki Kurdisztán fővárosában is mulatnak az emberek, noha csak óvatosan, hiszen az Iszlám Államtól nem messze komoly büntetés jár azért, ha valaki nem tartja be a vallási és kulturális előírásokat.

„Többségében muszlim város, de van egy elég nagy keresztény negyede. A keresztény negyedben lehet alkoholt kapni és vannak rendes, a mi normáink szerint működő éjszakai szórakozóhelyek. Ezek azok a helyek, ahol az emberek nőket látnak kendő nélkül szabadon táncolni. Ez mind egy 50 kilométerre van az Iszlám Állam frontvonalától. Tehát ennek megvan az a „csak azért is érzése”, hogy ők mennyire nem hajlandóak behódolni a terroristáknak.”

– mondta Szűcs Tamás.

Nyilván szórakozni  lehet, de jóval visszafogottabban teszik azt, mint Európában. Az ismerkedés is sokkal nehezebb, hiszen a lányokhoz sem illik csak úgy odamenni. Sőt, ha valaki komolyabb ismerkedést is szeretne kötni, akkor ahhoz akár a család tevőleges hozzájárulására is szükség lehet.

 

Hallgasd te is a Juventus RadioTours műsorát a 103,9 MHz-es frekvencián, kedd este 19:00 órátó, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével!

Fotók: 38.media.tumblr.com, i.imgur.com, static.tumblr.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta