Ezt nézed:  / Hírek / A berlini techno mester Budapesten

A berlini techno mester Budapesten

Volt egy időszak amikor évente többször megfordult hazánkban a német techno zseni, Paul Kalkbrenner, aztán az utóbbi időben kicsit eltűnt.

Most azonban nemrég megjelent vadonatúj albuma, a Parts of Life, amely remek apropót kínál, hogy újra Budapestre jöjjön és egy fergeteges bulit tartson. Sokak örömére augusztus 4-én, most szombaton a Budapest Parkban lép fel a berlini techno szcéna mítikus alakja.

Paul Kalkbrenner első saját albuma, a Berlin Calling pont 10 éve jelent meg, amely egyből az elektronikus zene kultikus és klasszikus darabja lett. Magyarországon szépen-lassan terjedt el hírneve. De amikor 2010-ben eljött a Balaton Soundra, már óriási rajongó tábora lett. Napközben a strandon akárhol megszólalt a Sky and sands című ikonikus száma, hatalmas ováció követte, mígnem este a party sátorban lépett fel, ami annyira kicsinek bizonyult, a maga kb 10 ezer férőhelyével, hogy rengeteg partizó kiszorult a sátorból. A Gigahertz számához itt keszítették el a klippet:

Az új album a Parts of Life a dj eddigi talán legszemélyesebb anyaga. A z albumon található 15 dal elnevezései abból adódnak, hogy hány fájlt használt Kalkbrenner az adott számhoz az elkészítés alatt. A dalok alapjait pedig a 2016-ban megjelent Back To The Future mixtape-ből merítette többek között, amelyben a kései ’80-as és korai ’90-es évek dance zenéit válogatta össze azokból, melyeket még ő is hallgatott tinédzser korában.

Ha most szombaton a Budapest Parkban a kedvenc dalainkat is hallani fogjuk vegyítve az új albummal, alighanem az év egyik legjobb techno bulijáról fogtok elégedetten távozni.

Jegyek még kaphatók: www.budapestpark.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share