Bodor Ádám, Tóth Árpád és Jékely Zoltán a magyarérettségin!

Rovat

Megosztás

Íme, az idei érettségi feladatok! A szövegértési feladatban Grendel Lajos 2010-es irodalomtörténeti szövegével kapcsolatban kell 12 kérdésre válaszolniuk a diákoknak 60 perc alatt. A szövegalkotási feladatban Bodor Ádám, Tóth Árpád és Jékely Zoltán munkáit kell értelmeznie a diákoknak.

A szövegalkotási feladat megoldására 180 perc áll rendelkezésre, amelynek a hatvan perces szövegértési teszt után állhatnak neki a diákok.

Érvelés  / A 180 perces szövegalkotási feladat során a diákoknak “Az idő a miénk!” címmel kell érvelő fogalmazást írniuk. A feladat eleme egy Seneca idézet, és a diákoknak is kell hivatkozniuk legalább 3-4 időről szóló irodalmi alkotásra.

Műértelmezés / Bodor Ádám: Állatkert című novellájában hogyan jelennek meg az elszemélytelenedett emberi kapcsolatok? A mű értelmezésekor a vizsgázónak figyelnie kell az alaphelyzetre, a családtagok viselkedésére, az elbeszélői hang stílusára és mindezek viszonyára.

Összehasonlító elemzés / Tóth Árpád: Elégia egy rekettyebokorhoz és Jékely Zoltán: Az ég játékai című művének összehasonlító elemzése.

 

Alábbi cikkünkben minen fontos érettségi információról tudomást szerezhettek! Az anyag percről percre frissül.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta