Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Börtönre ítélték a videóst!

Börtönre ítélték a videóst!

Túl messzire ment a youtuber. 

15 hónapos börtönbüntetést kapott és 20 ezer eurós (6,5 millió forint) kártérítést kell fizetnie a ReSet (valódi neve: Kanghua Ren) nevű videósnak, aki poénból fogkrémmel töltött Oreo kekszet adott egy hajléktalannak.

Az eset még 2017-ben történt, az akkor 1,2 millió feliratkozóval rendelkező Ren ekkoriban 17 éves volt, az Oreó-kihívás ötlete pedig az egyik követőjétől jött. A történet az volt, hogy egy Oreóból ki kellett kaparnia a tölteléket, majd fogkrémet kellett helyettesítenie. A kekszet ezután egy szupermarket előtt pihenő hajléktalannak adta- írja a noizz.hu. A férfi elhányta magát, miután evett a kekszből, majd feljelentést tett a srác ellen.

Miután ReSet posztolta a videót, az internet népe is óriási haragra gerjedt, nem tetszett nekik a poénnak indult mutatvány. A srác letörölte a videót, majd észített egy újat, amiben 20 eurót ad a férfinak, akit ez nem hatott meg, úgy, ahogyan a 300 euró sem, amit Kanghua később azért ajánlott fel, hogy vonja vissza a feljelentést.

A börtönt egyébként valószínűleg megússza, Spanyolországban az első kihágásért általában felfüggesztett jár. A videós karrierjének viszont annyi, mert a bíróság ítéletében azt is kikötötte, hogy Ren öt éven keresztül nem üzemeltethet semmilyen közösségi média oldalt.

Kiemelt kép: Newsweek

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share