Buborékfólia pukkasztómánia. Te függő vagy?

Rovat

Megosztás

Két fajta ember van: akinek a buborékfóliáról a csomagolás jut eszébe és van olyan is, aki rögtön olthatatlan vágyat érez a kis buborékok kipukkasztgatására. Te melyik csoportba tartozol?

Valljuk be: valószínűleg mindenki imádja ezt a tevékenységet nyíltan vagy titokban csinálni, és nem léteznek külön csoportok. Ismered az érzést, amikor elkezdesz egy zacskó finom chipset enni, és aztán nem bírod abbahagyni, míg az utolsó ropogós krumpliszirom el nem tűnt a szádban? Na a buborékpattogtatás is hasonló kényszer. Gondolnád, hogy még tudományos magyarázatot is adtak arra, miért olyan jó érzés kilyukasztgatni a kis levegővel telt fóliagömböket? Íme!

A fólia buborékok pukkantgatásának világméretű kiterjedését az is mutatja, hogy a témában több, egymástól független kutatást is indítottak már, főleg a kilencvenes években. Ezek kimutatták, hogy a kis buborékok kipukkasztásának érzése, és az ezzel járó hang is stresszoldó és unaloműző hatással bír. A rendszeres pukkasztgatás formában tart, ugyanis  kevésbé fárad el az, aki mondjuk napközben magánál tart egy darab buborékfóliát, és üres perceiben nekiáll pukkasztgatni. Az sem elhanyagolható, hogy egy kiadós pukkasztgatás 33 percnyi lazító masszázzsal ér fel!

Ha nincs nálad éppen, akkor sem dől össze a világ, hiszen már mobil applikációk formájában is elérhető!

 

https://www.youtube.com/watch?v=QWF__IqZRV8

 

További érdekességeket itt találsz!

 

Buborékfólia pukkasztgatás
Te hogyan oldod a stresszt?

 

Képek:fiftyshadesofdementia

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta