Budapesttől 7600 km-re dobja a kosarakat a magyar lány

Rovat

Megosztás

Laura augusztusban utazott ki az Egyesült Államokba, a repülőútja előtt kérdeztük őt a kosárlabda-ösztöndíjról, mellyel Amerikában tanulhat, majd egy hónappal később az első benyomásairól kérdeztük őt. Most újra bejelentkezik a fiatal magyar lány Amerikából.

Mennyire fokozódott a honvágyad, mióta utoljára készítettünk veled interjút?

Néha szívesen felülnék a repülőre, de sajnos ez nem London, 7600 kilométerre vagyok Budapesttől. De pár nap után azért már jönnék is vissza. Egész jól érzem magam, különösen, hogy már kialakult a baráti köröm, és hogy elkezdődtek az igazi csapatedzések is. Nagyon sűrű a programunk, az órák mellett sok az otthoni projektmunka, és még a plusz egyéni edzések is leterhelnek. Persze esténként, mikor már egyedül vagyok, szívesen megölelném szüleimet, a barátomat és Maszat kutyám fejét is megsimogatnám.

laura02

Legutóbb azt mondtad, hogy erősítő feladatokat csináltok október 15-ig. Mennyire lett jobb a fizikai erőnléted?

Egyértelműen úgy érzem, hogy sokat erősödtem. Itt nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő fizikai erőnlétre. A síkfutás és a terepfutás mellett konditermi edzések voltak, valamint rengeteg készségfejlesztő gyakorlatot végeztünk. Van olyan edzés, ami 3 és fél óra egyhuzamban. Hogy ezt kibírjuk, kell a kondi. A különlegesen jó erőnlétemet bizonyítja, hogy bekerültem a terepfutó csapatba, mivel én vagyok a harmadik legjobb középtávfutó. A versenyeken 3-6 kilométeres távokat teljesítünk.

laura03

Milyenek voltak az első csapatedzések október 15-e után?

Jók, érdekesek. Most dől el, hogy kinek milyen posztot szánnak a csapatban. Az én helyem biztosnak látszik a 3-as poszton, ami praktikusan szélsőt jelent. Egyszerűsítve, gyorsan kell indulnom és ziccert dobni, vagy tehetem mindezt lassan is, csak az a lényeg, hogy kosarat dobjak.

laura01

Most tanuljuk a figurákat, és a különféle taktikai elemeket. Az első meccsünk november 13-án lesz, addig még sok mindent kell tanulnunk, de legfontosabb, hogy összeszokjon a csapat.

Szabadidődben mivel foglalod le magad?

Alszom. Ez nem vicc, nem lustálkodom, de mivel merev az izomzatom, ezért heti 12 különfoglalkozást is előírtak nekem. Ilyenkor személyre szabott nyújtógyakorlatokat végzek speciális edzővel.

laura04

Iskola, plusz 20 óra rendes edzés, plusz egyéni edzés, plusz 12 óra speciális gimnasztika és még a futóversenyek is ott vannak ebben a hónapban. És persze még tanulnom is kell. Örülök, ha délután van másfél órám aludni, mert van olyan nap, hogy reggel 6-kor már edzünk és este fél 10-kor van vége az utolsó órámnak.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta