A Couple A Dal elődöntőjében

Rovat

Megosztás

A Couple, Eszes Viki és Berkó Gábor duója körül két hónap alatt nagyot fordult a világ. Az alig több mint egy éve alakult produkció előbb bekerült a Cseh Tamás Program támogatott induló előadói közé, aztán pár hétre rá már A dalban mutatkozott be. Óriási sikerrel: a finom, balladiasztikus Vége vant holnap már az elődöntőben adják elő. Interjú.

Két hónap alatt nagyot fordult körülöttetek a világ. Akkor bejutottatok A Dalba, most meg dicséretekkel elhalmozva az elődöntőt várjátok. Bár előző zenekarotok, a Background miatt nyilván nem ismeretlen ez a világ, de számítottatok ekkora sikerre?

Reménykedtünk benne. Kicsit több mint egy éve elkezdtünk megvalósítani egy közös víziót. Azóta már több ízben azt a visszajelzést kaptuk, hogy jó úton keresgélünk. A Stenk dalverseny, az első klipünk fogadtatása, majd a Cseh Tamás Program és most pedig A dal. Valahol számítunk továbbra is arra, hogy hasonló kitartással és eltökéltséggel továbbra is képesek leszünk menni tovább az ösvényen.

Caramel az eredetiséget és Viki énekét emelte ki, Both Miklós pedig azt mondta, hogy “sokkal több ilyen dalra lenne szükség a műsorban”. Mit jelentenek számotokra az ilyen erős visszajelzések?

A zsűri dicsérete nagyon jól esett. Azt jelenti számunkra, hogy egy pillanatra sem szabad megijednünk, hogy mennyivel ismertebb, tapasztaltabb, előadók között kell versenyeznünk. Nekünk itt van a helyünk köztük, és ez csodálatos érzés.

A Couple eddigi számai jellemzően elektronikus alapokra épülő gyorsabb, táncosabb darabok voltak. Miért döntöttetek úgy, hogy A dalra egy lassú, érzelmes szerzeménnyel neveztek?

Alapvetően ez a lírai oldalunk ez mindig is megvolt, és észre is vettük már sokszor. Valahogy amikor egy produkció az első lépését teszi, akkor még olyasmit kényszerül felmutatni, ami azonnal fél füllel hallva is hatást vált ki. Egy ilyen műsorban viszont megadatik az a “luxus” hogy kapunk három percet, amiben figyelnek ránk a nézők. Ezzel egy sokkal mélyebb közlésre van lehetőség.

Viki, egy réggebbi interjúban azt mondtad, hogy jobban szeretsz angolul énekelni, mert jobban jönnek a szavak. Megváltozott ez azóta?

Akkor azt éreztem, hogy az angol szavakat könnyebb összefésülni a dallamokkal. Ezt most is így érzem, viszont még mindig úgy tartom, hogy a magyar nyelv a legszebb és legkifejezőbb.

Gábor, neked nagyon komoly zenei képzettséged van, és úgy tűnik, nagyon tudatosan komponálsz. Van bevált dalszerzői recept?

Itt a tanulás az ugye, amikor minél több fajta zenét megpróbálunk minél jobban megismerni, de az alkotásnál már nincsenek szabályok, kritériumok vagy elvárások. Talán csak tiszta szívvel hinni benne, hogy amit a legjobb tudomásunk szerint csinálunk az úgy helytálló.

Tavaly decemberben kijött egy EP-tek. Mi a helyzet a nagylemezzel?

Az EP-t azért adtuk ki, hogy az eddig elkészült dalainkat aki szeretné meg tudja vásárolni online. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Cseh Tamás Program támogatásának segítségével még idén tavasszal elkészülünk az első lemezünkkel. Ugyan készülnek a dalok, de egyelőre mi is nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz. Éppen csak hogy kezdtük azt érezni, hogy készen állunk egy olyan lemezre, amire igazán büszkék leszünk, hirtelen valahogy zöld utat kaptunk az élettől és lehetőségünk van megcsinálni. Felemelő érzés.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

Forrás: Cseh Tamás Program

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta