Ezt nézed:  / Sport / Csajok és a foci – lányok is lehetnek szurkolók

Csajok és a foci – lányok is lehetnek szurkolók

Bár a lányok is játsszák, a foci mégis a fiúk sportja, de ne feledjük azt a kis százalékot sem, hiszen a gyengébbik nem is rajonghat a foci iránt és szurkolhat a meccseken.

A szurkolás egy életérzés, amit csak az érezhet, aki alázattal és odaadással küzd csapatáért. Nem a pályán, hanem biztatásukkal, kitartásukkal, hittel. A szurkolás összehozza azokat is, akik régen ellenségek voltak: egy csapatjáték, ami jó hatással van a szurkolók mentális egészségére is. És miért ne lehetnének lányok is szurkolók? Ugyanolyan alázat van bennük, mint a fiúkban, ha hisznek csapatukban.

“Egy angol kutatás kimutatta, hogy a drukkereknél nemcsak a csapat váltja ki az összetartozás-élményt, hanem a stadionjuk is – a vizsgálat szerint az alanyok 74%-a a stadionban élte meg élete legszebb pillanatát, valamint ehhez a helyhez az otthon érzete is kötődik.”

A női drukkereknek sem számít más, csak a csapat. Olyankor elfelednek minden gondot, csak a csapat számít, egymás bajtársai lesznek és átérzik a helyzetet. Mindezt szimbolizálják különböző kellékek: sál, sapka, zászló, feliratok, arcfestések stb.

Sokan lenézik a női szurkolókat, pedig ugyanolyan egyenrangú drukkerek, mint férfi drukker társaik. Szövődtek már szerelmek a lelátón is, hiszen egy férfinak nem kell jobb társ, mint egy olyan csaj, aki rajong az imádott csapata iránt.

 

forrás: lifenetwor.hu

 

Csajok és a foci - lányok is lehetnek szurkolók
Te mit gondolsz a női szurkolókról?