Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Mit tegyél, ha betoppan az életedbe egy harmadik fél?

Mit tegyél, ha betoppan az életedbe egy harmadik fél?

Bármi megtörténhet. Bármi, ha hagyjuk, hogy odáig fajuljanak a dolgok, hogy azt kelljen megtapasztalnunk, hogy már nem csak ketten vagyunk egy kapcsolatban. De miért és hogyan jutunk el idáig? Hogy juthatunk el addig, hogy ez történjen velünk? 

Amikor belépünk egy friss kapcsolatba, nem látunk ki a rózsaszín felhőből, annyira egymásba vagyunk habarodva. De vajon ez meddig tarthat? Vajon megtudjuk-e adni párunknak azt, amire igazán vágyik? Egy darabig biztosan. Elvégre aszerint választjuk meg másik felünket, hogy mi tetszik benne, mi tetszik rajta, az egyénisége, a külleme, a belseje, a kisugárzása. Egyszerűen tökéletes. Vagy tökéletesnek hisszük. Mint azt már rengeteg példa is bebizonyította, az idő mindent eldönt. Ha hiányzik a bizalom, akkor nincs semmi: üresség, kihaltság, felesleges játszmák.

Tehát mi lehet az oka annak, ha valaki másra vetjük tekintetünket?

  • szexualitás hiánya/csökkenése
  • elismerés hiánya
  • bizalom hiánya
  • őszinteség hiánya
  • tisztelet hiánya

Bár sokszor tudjuk, hogy nincs minden rendben, jó ideig mégis kitartunk párunk mellett, bízva abban, hogy ez javulni fog, meg lehet oldani. De ezért tenni is kéne, hiszen két ember kell hozzá. Mégis eljöhet az a pont, mikor nem számítunk rá, és másban megtaláljuk valamelyik hiány egyikét, és elkezdjük úgy érezni, hogy kötődünk hozzá. De mindig van egy bukkanó. Honnan tudhatnánk, hogy az az új majd idővel nem lesz-e olyan, mint akivel most vagyunk, hiszen az elején vele is minden működött.

A legtöbb női félrelépés, vagy félrekacsintgatás oka érzelmi alapú, míg a férfiaknál inkább szexuális. A nők házon kívül a megértést, megbecsülést, elismerést keresik, ami hiányzik a kapcsolatukból, míg a férfiak az új izgalmakat, változatosságot igénylik. Ez azért is van így, mert a nők azok a birtokló típusúak, akik magukénak akarják tudni a megkaparintott férfit vagy uralkodni rajtuk érzelmileg, míg a férfiak sokszor csak játszadoznak a megcsalás alatt, erre a szex épp alkalmas.

Ha úgy érezzük, hogy nincs minden rendben a kapcsolatunk tájékán, ne más karjaiba keressük a megoldást, hanem próbáljuk meg orvosolni a problémákat, vagy ha már kilátástalan a helyzet, vessünk véget neki, és utána saját kedvünkre keresgélhetünk, kalandozhatunk.

Mit tegyél, ha betoppan az életedbe egy harmadik fél?
Volt már, hogy Te a kapcsolatodba meginogtál?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share