Csillogásból a mélybe! Börtönbe került hírességek

Rovat

Megosztás

Az ismert népi bölcsesség szerint minél magasabban áll valaki, annál nagyobbat bukik. Ennek igazolására keresve sem lehet jobb példát találni a hírességek világánál. Hiszen a napjaikat a nyilvánosság előtt töltő, közkedvelt ikonok bűnei mindig jobban lázban tartanak minket, mint a hétköznapi emberek morálisan megkérdőjelezhető tettei.

Lássunk hát pár, rossz útra tévedt csillagot!

Robert John Downey Jr.

Korunk egyik legtöbb nézőt vonzó színésze. Ezzel együtt 1996 és 2001 között sokan egy lyukas garast sem tettek volna arra, hogy valaha is talpra fog állni. Mivel a teljesen szétcsúszott, drogfüggő sztár ekkoriban jóformán ki-be járt a börtönből, és egyik tárgyalása a másikat érte.

Első ízben olcsón megúszta.

Bár 1996-ban heroint, kokaint és egy 357-es kaliberű pisztolyt találtak nála, nem ítélték tényleges szabadságvesztésre, ám 1997-ben kihagyott egy drogtesztet, és ezért fél évet a rácsok mögött kellett töltenie. 1999-ben ugyanezen a banánhéjon csúszott el, és annak dacára, hogy Hollywood legjobb ügyvédjei védték, három kemény év volt a verdikt. Szerencséjére sokakat meglepve 2000-ben óvadékkal szabadult – hogy aztán még abban az évben újra meggyűljön a baja a rendőrséggel, kokainnal kevert Valium fogyasztása miatt. Záróakkordként a fehér por 2001-ben is majdnem a hűvösre juttatta.

Az évek óta extra műszakokban dolgozó őrangyala újra megvédte.

A többi pedig, ahogy mondani szokás, már történelem.

Tekashi69

A rapperek körében nem megy ritkaságszámba a priusz, ám javuk jellemzően karrierje kiteljesedése előtt kell, hogy egy időre búcsút intsen a szabadságának és később úgy-ahogy lehiggad. A Tekashi69-ként berobbant Daniel Hernandez ellenben a jelek szerint sehogy sem bír magával. Ismeretlen senkiként kábítószer-terjesztésért kellett felelnie, aztán pályája elején egy kiskorúval folytatott szexuális viszony miatt négy év felfüggesztettet és ezer órányi közmunkát sóztak rá. Az igazi fekete levesre azonban 2018. november 18-ig kellett várnia: a rettegett, Blood banda egy különösen kemény ágának állítólagos tagjaként előzetesbe helyezték.

További sorsa erősen kérdéses.

Rablásért, gyilkosságokért és más rémtettekért hosszú, akár ötven éves börtönbüntetést is kaphat, de egyes napvilágra került információk alapján egy vádalkunak köszönhetően szabadlábon maradhat, vagy jóval kisebb ítéletet fog csak kapni. Persze ez utóbbi esetben szembe kell néznie egykori komái haragjával.

Farkas Péter

Végül, cikkünk aligha lenne teljes egy hazai eset nélkül. A hosszú és eredményekben gazdag pályája során egyebek mellett egy olimpiai aranyérmet is szerző birkózó, Farkas Péter először 2001-ben állt bíróság elé, mert konfliktusba keveredett egy szabálytalanul parkoló autóját elszállító rendőrrel.

Az eldurvuló vitát két év felfüggesztettel „honorálták”.

2004-ben viszont egy ennél jóval komolyabb ügy miatt került neve az újságok címlapjaira: testvérével együtt azzal vádolták, hogy marihuánát termesztett. Hosszas jogi hercehurca vette kezdetét, és ugyan 2006-ban nem jogerősen felmentették, 2008-ban öt és fél évet kapott. Ő azonban nemes egyszerűséggel kisétált a bíróságról a tárgyalás szünetében, és menekülőre fogta.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem fog horogra akadni.

Azonban 2009-ben, Andorrában bilincs kattant a csuklóján, és 2010-ben megkezdhette hét évre súlyosbított büntetése letöltését, amiből 2014 augusztusában szabadult.

Főkép: imdb.com

Gera Krisztián

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,809RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta