Csók csattant a Mascheranda Casanova választásán

Rovat

Megosztás

A héten kezdetét vette a 2016-os Velencei karnevál, amely két héten át tartó mulattságot jelent a résztvevők számára. Az Inforádió Világszám műsorvezetőjének, dr. Kiss Róbert Richardnak is volt már alkalma megismerkednie a Velencén megrendezett utcai karnevál és báli világ hangulatával, és hogy milyen kalandokkal tért haza?

A Velencei karnevál idején nyüzsgő forgatag, örült hangulat és rengeteg jelmezes várja a turistákat. Különböző utcai karneválokat és bálokat rendeznek ilyenkor az olasz városban. Szinte már választani is nehéz a rengeteg programajánlat közül, amiknél természetesen az árakat is érdemes figyelembe venni.

venezia-09-749
Illusztráció / fotó: nicolaferleibrown.files.wordpress.com

 

A műsorvezető a Mascheranda bálján eltöltött élményeiről is beszámolt a hallgatóknak, ahová az újságíró egy frakkban érkezett bautát viselve a fején. A bauta lényegében egy háromszögletű fekete kalap, amit a legtöbb utcai árusnál is könnyedén beszerez az ember, így ideális viselet lehet.

A rendezvényre hajóval érkeznek a vendégek. Természetesen szárazföldi bejárattal is rendelkezik a helyszín, de azt ilyenkor nem veszik használatba. A résztvevőket az épület előtt fogadják, kisegítik az érkezőket a csónakból, majd bemutatják nekik a varázslatos palotát, ahol ünnepelni fognak.

„A regisztráció csak annyi, hogy bemondom a nevem. Lelkileg már felkészültem a szokásos szituációkra, hogy sajnos nincs rajta a listán, ugyan már, mikor küldött faxot. De nem. Tudták a nevem, később a beléptető nénivel többször találkoztam, név szerint köszöntött. Páratlan memóriája lehet.”

 

venezia-09-755
Illusztráció / fotó: nicolaferleibrown.files.wordpress.com

 

Reneszánsz korabeli jelmezeseket és álarcosokat pillantott meg az épületben, ahol még a kiszolgálók is középkori ruhákat öltöttek. Nem csoda, hogy frakkban kicsit egyedül érezte magát az újságíró, de miután észrevette, hogy voltak még néhányan, akik mellényúltak a ruhaválasztással, megnyugodott. Egy japán turista például ezüst lebernyegben videózott megállás nélkül, míg egy másik hölgy sátán jelmezbe bújt az éjszakára.

A bálon reneszánsz hangulatú előadások követték egymást, miután a herceg megnyitotta az eseményt. Hét fogásos menü, hastáncosok és hangulatos gyertya kivilágítás. A bál végig senki sem vette le a maszkokat.  A táncos hölgyeket követte a Casanova választás, amin a vállalkozó szellemű férfiaknak a hódítási trükkjeik mellett az énektudásukat is be kellett mutatniuk. Az egyik jelentkező kifejezetten komolyan vette a kihívást. A francia férfi még meg is csókolta idegen partnerét. És bár a Casanova választáson elbukott, hamar megvigasztalódott, majd egy másik maszkos hölgy szívét próbálta meghódítani. Ki tudja milyen sikerrel?

A bálnak egy órakor van vége, de aki további szórakozásra vágyna, az a lenti aulában még folytathatja az éjszakai szórakozást. A rendezvényen fotók is készülnek, amiket a Danieli palotában adnak át másnap a résztvevőknek.

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Borítókép: besttraveltips.net

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta