Ezt nézed:  / Hírek / Színes / A csomagról írt verset a Ki Mit Tube Benije

A csomagról írt verset a Ki Mit Tube Benije

Beni, a 15 éves slammer is valószínűleg ott van a Ki Mit Tube középdöntőjében, hiszen az első helyen stagnál az első fordulóban. Az egész internet összefogott azért, hogy ott legyen, ahol van. A vele készült interjúban kérdeztük őt az irodalom szeretetéről, valamint arról is, hogy milyen verseket ír ő maga. Egyet meg is mutatott nekünk.

Mi motivált arra, hogy jelentkezz a Ki Mit Tube-ra?

Nyáron a People Team táborában volt szerencsém eltölteni pár tartalmas hetet, ahol összeismerkedtem egy sráccal, aki azt ajánlotta, mutassam meg magam szélesebb közönség előtt is.

Milyen komolyabb témák foglalkoztatnak még a beküldött produkciós videódban feldolgozotton kívül?

Mindenféle társadalmi probléma foglalkoztat, mint pl. a migráció, a környezetvédelem, a szólásszabadság és nem utolsó sorban a gyermekjogok. Feldobom ezeket a témákat, és ugyan én csak egyfajta választ adok rá, de bízom benne, hogy beindul a diskurzus, amivel a tabu témákat is ki lehet beszélni. Arra nagyon vigyázok, hogy politikailag ne foglaljak álláspontot, mert nem hiszem, hogy ebben a kétpólusú rendszerben igenekkel és nemekkel le lehet írni mindent.

A bemutatkozó videódban említetted, hogy az irodalom szerelmese vagy. Inkább a kortárs irodalmat szereted, vagy a régebbi korok művei hoznak lázba?

Leginkább kortárs irodalmat olvasok, mert az nyelvezetében és tartalmában közelebb áll hozzám, de persze nagyra tartom a klasszikusokat is, és szeretem őket, sokat lehet tanulni tőlük. Kedvencet nem tudok megnevezni, de ha mindenképpen ki kell emelni a maiak közül valakit, akkor az Dékány Dávid, Lackfi János és Simon Márton, a közelmúltból pedig Pilinszky.

Az is szóba került, hogy te magad is írsz. Milyen témájú verseid vannak? Legalább a verseid közül az egyik apró részletet megosztanád a Középsuli.hu olvasóival?

A fiatalok világáról fejtem ki gondolataimat, legtöbb versemet a szerelem ihlette.

Csomag

Kicsomagollak:

kibogozom a pupilládban tárolt fénysugarakat, amiket a közösen járt utakról loptál el,

a benne némán megbújó vadaspark összes állatát íriszed itatójához terelem,

a hegyoldalak, dombvidékek, völgyek felületét kisimítom,

az érhálózatodban sodródó rossz emlékeket kimosom,

kikaparom a körmöd alá befurakodó szépségeid, amikről nem tudsz, de szeretnéd, hogy megmutassam őket,

eltüntetem az arcod legfelső bőrrétege alá átpakolt fájdalmakat,

megtisztítom ajkaid minden szótól, amit nekem mondtál és nem akartad, hogy nyoma maradjon,

megkeresem a betűt hajad szénakazlában.

Kicsomagoltál.

Csak a szívemben szárnypróbálgató

madárfiókák repülési irányának

okát nem tudtad megérteni.

 

Mik a jövőbeli céljaid? Szeretnél befutott internetsztár lenni?

Konkrét terveim nincsenek, de próbálok minden területen teljesíteni. Nem feltétlenül az internetsztárság a célom. A vágyam, hogy minél többen megismerjenek engem és azt, amit csinálok, ehhez a legkézenfekvőbb felület az online platform. A Ki Mit Tube szereplést is többek között ezért vállaltam el.

Borítókép: Ki Mit Tube

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share