Cyberchondria | Téged betegített már meg a netezés?

Rovat

Megosztás

Rosszul érzed magad? Beteg vagy? Azonnali segítség kell! De kihez fordulhatsz ilyenkor? Az internet 24 órában a rendelkezésedre áll, sosem fárad el, rögtön felállítja a diagnózist… Mindig megtalálod azokat a válaszokat, amiket éppen keresel?!

Az internet számos információt kínál a keresők számára. Legyen szó akár rosszullét vagy betegséggel kapcsolatos kérdésekről is! Ám vigyázni kell! Hajlamosak vagyunk megbízhatónak hinni az interneten megtalálható válaszokat, de sokszor nem azok!

Erre figyelmeztetnek az orvosok is!

Ma már külön elnevezése van annak, ha valaki az internet alapján tájékozódva felállítja a saját diagnózisát! Hiszen ez esetben nincs senki, mondjuk egy szakorvos, aki megálljt parancsoljon a kereséseknek! Ez cyberchondria! Vagyis az, amikor még betegebbnek gondolják magukat azok, akik válaszokat keresnek, hogy gyorsabban meggyógyulhassanak…

Egy-egy tünet miatt egyből a vég kezdetét gyanítják a betegek!

Az internetes információknak köszönhetően így lesz egy kis megfázásból gégerák, egy gyomorrontásból gyógyíthatatlan emésztési rendellenesség, és a fejfájásból agydaganat! Ijesztő igaz? Fordulj inkább szakorvoshoz, ha rosszul érzed magad, hiszen jobb a biztos válasz egy hozzáértőtől, mint a bizonytalanság és a saját tüneteid fokozása a képzeleted által.

Cyberchondria
Téged betegített már meg a netezés?

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta