Delfineket néznétek? Jövőre irány Horvátország!

Rovat

Megosztás

1999-ben létrehoztak egy Kék Világ nevű intézetet, amelynek fő feladata, hogy az Adriai tengerben élő palackorrú delfinek viselkedését tanulmányozza. Emellett még a cápákkal és a teknősökkel is foglalkoznak. Az intézet 3 állomással működik, 2003-ban kikötői oktatóközpontot hoztak létre, a tavalyi évtől Mali Lošinjban pedig a teknősök viselkedését figyelik.

Peter Mackelworth Dr. Kiss Róbert Richárd kérdésére válaszolva elmondta a világszám.hu-nak, jövőre saját hajókkal viszik majd a kíváncsi turistákat delfinlesre. Természetesen a horvát környezet, és természetvédelmi minisztérium szabályait betartva, megfelelő távolságból lehet majd figyelni a körülbelül 180 ott élő palackorrú delfint.

http://www.youtube.com/watch?v=r56U-YRzNuo

Mali Lošinj lesz a székhelye a Blue World Institute új tudományos bázisának és egyben látogatóközpontjának is, melynek látványtervét szintén bemutatták a mostani konferencián. A 3537 négyzetméteres komplexum az Adriai-tenger legkorszerűbb tengerkutató és ismeretterjesztő központja lesz.

Néhány szerencsés eddig is láthatta a hajók közelében úszkáló delfineket, de jövőre erre mindenkinek lesz lehetősége, aki ellátogat Mali Lošinjba.

Forrás: vilagszam.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta