Diákok vakáción

Rovat

Megosztás

Sokan mondják, hogy a tanári hivatás mellett három nyomós érv szól: a június, a július és az augusztus. Ez a három érv mára valójában inkább csak kettő és fél, viszont ezek az előnyök jellemzik a diáklétet is. A sokszor végtelen hosszúnak tűnő tanév végeztével a nebulók végre megszabadulnak a mindennapos számonkérések terhe alól, a hirtelen rájuk szakató vakáció alatt pedig végre lehet idejük arra, hogy kiélvezzék mindazt, amiről az előző hónapokban az iskola miatt kellett lemondaniuk.

A nyár a diákok számára ezért általában egyet jelent a szabadsággal: jöhet a haverok, a bulik és a napszemüveg ideje. Mi mindent jelenthet ez?

 

Utazást

bőrönd

 

Ahogy a felnőttek többsége, úgy a fiatalok is többet utaznak nyáron, mint évközben, hiszen ilyenkor jobban ráérnek. A vakáció remek lehetőség arra, hogy meglátogassák a messzebb élő unokatesókat, barátokat és barátnőket, hogy új tájakat (akár új országokat) fedezzenek fel, akár egy családi nyaralás, akár egy csoportos utazás keretein belül, meg úgy általában arra, hogy ne otthon legyenek, hogy valami mást is kipróbáljanak.

 

Táborozást

sátortábor
A diákok nyári programjában az utazáshoz kapcsolódnak az iskolai, szabadidős, sport/edző- vagy egyéb táborok is. Ez a generáció a jó programért és társaságért cserébe valahogy képes hányni fittyet olyan körülményekre, mint hosszú vonatozás, az azonosíthatatlan menzai koszt vagy a sátort áztató szakadó eső. Persze ideális esetben ezek sem jellemzik a táborozást, de az is biztos, hogy ezeken a heteken nem az ötcsillagos ellátás a fontos, hanem az, hogy a nyári szünet alatt is együtt lehetnek a diákok saját kortársaikkal.

 

Strandolást, sportolást

strandröpi
A forró nyári napokon pedig akkor is víz közelébe menekül a fiatalság, mikor épp nem utazik sehová. A vízparton élők persze előnyben vannak, de általában minden város legcsábítóbb helyei az aquaparkok, a strandok és a medencék vonzáskörzetében találhatóak. Két csobbanás között az aktívabb pihenésre vágyók pedig nem csak a hasukat süttetik, röplabdáznak, kosaraznak, frizbiznek, tollasoznak, játszanak és mozognak. Amikor pedig egy-egy meccs között frissítőre vágynak a strand büfé (vagy a hűtőszekrény) kínálatából választhatnak valamit a görögdinnyétől elkezdve a főtt kukoricán és a lángoson át a jeges finomságokig.

 

Koncerteket, fesztiválokat, bulikat

koncert
A vakációban pedig az egyik legjobb, hogy a diákok számára később indulnak a nappalok, vagyis hosszabbra nyúlnak az éjszakák. Ezt pedig megéri megünnepelni sok baráttal, jó zenével és fantasztikus hangulattal, legyen szó akár a nagy zenei fesztiválok egyikéről, a helyi bandák koncertjéről, vagy egy tábortüzes-gitározós házibuliról. Nem is akkor, ha az este képeit másnap a neten lájkoltathatják ismerőseikkel, hanem akkor, ha szereznek életre szóló emlékeket és megalapoznak életre szóló barátságokat.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,181RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta